OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammatilliset perustutkinnot / Kokki ja tarjoilija, maahanmuuttajille

Kokki ja tarjoilija, maahanmuuttajille

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki ja tarjoilija, maahanmuuttajille

Kokkina osaat valmistaa ruokaa niin suurelle joukolle kuin yksittäisinä annoksina. Opit tuntemaan elintarvikkeet, raaka-aineet sekä koko ruokatuotantoprosessin. Kokkina hygienia on sinulle kunnia-asia ja vahvuutesi palveluasenteesi ja yhteistyökykysi. Työssä pääset käyttämään hyviä kädentaitojasi. Ruokapalvelun osaamisalan suorittaneena osaat toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja sinulle voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset.

Tarjoilijana osaat palvella ja huolehtia asiakkaiden viihtyvyydestä. Ammattitaitosi koostuu myyntihenkisyydestä, omatoimisuudesta, kohteliaisuudesta ja ystävällisyydestä. Olet huoliteltu ja siisti ja noudatat alan sopimuksia ja säädöksiä hygieniavaatimuksista anniskelumääriin. Tarjoilijana sinusta huokuu palveluasenne ja yhteistyökyvykkyys. Voit työskennellä hotelleissa, liikenneasemilla, ravintoloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa, aluksilla, matkailuyrityksissä, sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka aikovat ammattimaiseen ruuanlaittotyöhön, ja joilla ei ole alan aiempaa kokemusta.

Koulutukseen valittavien opiskelijoiden suomen kielen taitotason tulee olla vähintään A2-B1.

Ajankohta ja kesto
Koulutukseen on jatkuva haku. Kesto on noin kaksi vuotta.

Toteutus
Koulutus on omaehtoista ja päätoimista (keskimäärin vähintään 25 h/vko) ja se toteutetaan päiväopetuksena, johon sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunitelma laaditaan aikaisemman osaamisen pohjalta.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu kuudesta tutkinnon osasta. Osaaminen osoitetaan koulutuksen aikana aidoissa työtehtävissä työpaikoilla. Tutkinto on valmis, kun tutkinnon osat on suoritettu hyväksyttävästi.

Ruokapalvelun osaamisalalla (kokki) pakolliset tutkinnon osat:

Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
Lounasruokien valmistus
Annosruokien valmistus

Sekä valinnaiset tutkinnon osat.

Asiakaspalvelun osaamisalalla (tarjoilija) on mahdollista opiskella:

Asiakaslähtöistä asiakaspalvelua erilaisissa hotelli-, ravintola- ja cateringalan liikeympäristöissä
Tuotteiden ja palveluiden esittelyä, myyntiä ja tarjoilua
Ruoka- ja juomatuotteiden valmistusta
Asiakas- ja myyntilojen kunnossapitoa
Vuorovaikutustaitoja
Anniskelu ja alkoholilaki
Hygieniaosaamistesti

Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut
Kotkantie 2 C, 90250 Oulu

Hinta
Koulutus on maksutonta. Kustannuksia aiheutuu mm. työasusta n. 350 € sekä oppimateriaalista.

Opintososiaaliset edut
Opiskelijalle tarjotaan yksi ateria/opiskelutyöpäivä ja ateriakorvaus työssäoppimisessa. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää maksutonta opiskeluterveydenhuoltopalvelua. Opiskelijalla on mahdollisuus saada opinto- ja koulumatkatukea Kelan ohjeistuksen mukaan. Opiskelijalla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella neuvoteltuaan ensin TE-palvelujen kanssa.

Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan tästä.

Lisätietoja hakeutumiseen liittyen:
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut:
lehtori Heli Haapalainen, p. 044 703 7898, heli.haapalainen@osao.fi

Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnassa:

Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus).

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.

Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku