OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammatilliset perustutkinnot / Lähiavustaja-koulutus työvoimakoulutuksena (nro 679089)

Lähiavustaja-koulutus työvoimakoulutuksena (nro 679089)

Lähiavustaja-koulutus työvoimakoulutuksena (nro 679089)

Lähiavustaja -koulutuksen suorittaminen valmentaa sosiaali- ja terveysalan avustaviin tehtäviin, esimerkiksi henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Koulutus ei johda tutkintoon vaan sen aikana suoritetaan tutkinnon osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua tutkinnon suorittajaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ja suorittaa puuttuvat tutkinnon osat.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Työvoimakoulutus

+

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömälle työnhakijalle. Koulutuksessa voit opiskella kokonaan uuden ammatin tai täydentää osaamistasi lyhyemmässä koulutuksessa. Seuraa hakuaikoja ja hae opiskelemaan TE-palveluiden kautta: koulutukset.te-palvelut.fi

Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneita sosiaali- ja terveysalan avustavista työtehtävistä sekä joilla on alalle vaadittava terveys ja toimintakyky. ks.  Ohje terveydentilavaatimuksista.

Ajankohta ja kesto
Koulutuksen ajankohta on 15.8.2018 – 15.6.2019.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan opiskeluaika määräytyy.

Toteutus
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopiskelua, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, itsenäistä - ja etäopiskelua.

Koulutuksen sisältö
Koulutus sisältää kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta:

- Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osaamispistettä)
- Kotona asumisen ja elämänhallinnan tukeminen (15 osaamispistettä)

Koulutukseen sisältyy myös opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (73 päivää) ja sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kaksi yhteistä tutkinnon osaa (toiminta digitaalisessa ympäristössä ja työelämässä toimiminen, yht. 4 osaamispistettä)

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suunnitelma opiskeluvalmiuksia tukevista opinnoista, mahdollisesta kielitaidon täydentämisestä sekä koulutukseen sisältyvien sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osien suorittamisesta. Koulutuksen kesto määritellään HOKSissa.

Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua tutkinnon suorittajaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon hankkimaan puuttuvat tutkinnon osat. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) sisällöstä ja suorittamisesta saa lisätietoja tutkinnon perusteista.

Koulutuspaikka
Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Kontinkankaan yksikön toimitilat, Kiviharjuntie 6, Kotkantie 3 ja Kasarmintie 8.

Hinta
Koulutus on maksuton. Kustannuksia voi kuitenkin tulla mm. opiskelumateriaaleista, työpaikalla tapahtuvien oppimisten ja näyttöjen aikaisista matkakustannuksista.

Hakeutuminen
Hakuaika koulutukseen päättyy 4.6.2018.  Koulutukseen hakeudutaan osoitteessa TE-palveluiden kautta

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kutsu haastatteluun tulee sähköpostitse tai puhelimitse.
Hakijoille järjestetään haastattelut viikolla 24 .

Lisätietoja

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku