OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia hierojana sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kuntoutusalalla. Tutkinnon suorittaneet hierojat voivat työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan yhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Henkilöt, joilla on sosiaali- ja terveysalan tai liikunta-alan koulutusta tai työkokemusta vastaavalta alalta sekä henkilöt, jotka haluavat kouluttautua hierojiksi.

Toteutus
Koulutus etenee tutkinnon osittain. Pääsääntöisesti koko tutkinnon suorittamisaika on yksi vuosi. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja täyttää päätoimisen opiskelun edellytykset.

Tutkinto
Koulutuksessa suoritettava hierojan ammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat
• Hierojana toimiminen
• Hieroja yrittäjänä
• Hieronta hoitotapahtumana

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan yksi seuraavista
• Tutkinnon osa hierojan erikoisammattitutkinnosta
•  Valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa myös tutkinnon osan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta tai tutkinnon osan liikunnan ammattitutkinnosta.

Lisätietoja tutkinnosta, ks. Tutkinnon perusteet

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnonosan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamisen kesto ja lähipäivien määrä sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa.

Koulutuspaikka
Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Kontinkankaan yksikön toimitilat

  • Kiviharjuntie 6
  • Kotkantie 3 ja
  • Uusikatu 23, 2. krs., Oulu

Hinta
Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Hakeutuminen
Seuraava koulutukseen haku on www.opintopolku.fi palvelun kautta.

Valintaperusteet
- haastattelu, jossa arvioidaan hakijan soveltuvuus alalle, alalla työskentely tai alalle soveltuva aikaisempi koulutus tai muu osaaminen sekä koulutustarve
- terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään hierojan ammattitutkinnon suorittajalta ks. tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kutsu haastatteluun tulee sähköpostitse tai puhelimitse. Haastattelun yhteydessä voidaan sopia mahdollisesta kielitaidon testauksesta.

Lisätietoja
Koulutuksesta lisätietoja antaa Kari Tirkkonen, p. 044 7037770, sähköposti kari.tirkkonen@osao.fi 

 

 

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku