OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia hierojana sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kuntoutusalalla. Tutkinnon suorittaneet hierojat voivat työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan yhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Kohderyhmä
Henkilöt, joilla on sosiaali- ja terveysalan tai liikunta-alan koulutusta tai työkokemusta vastaavalta alalta sekä henkilöt, jotka haluavat kouluttautua hierojiksi. Hierojan työ edellyttää hyvää terveyttä.

Koulutuksen ajankohta
8.1. - 16.11.2018

Toteutus
Koulutus etenee tutkinnonosittain. Koulutuksessa voi suorittaa koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia. Pääsääntöisesti koko tutkinnon suorittamisaika on yksi vuosi. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja täyttää päätoimisen opiskelun edellytykset.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnonosasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat
• Hierojana toimiminen
• Hieroja yrittäjänä
• Hieronta hoitotapahtumana

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan yksi seuraavista
• Tutkinnon osa hierojan erikoisammattitutkinnosta; vuonna 2018 järjestetään Kivun hoito -tutkinnon osa.
•  Valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa myös tutkinnonosan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta tai tutkinnon osan liikunnan ammattitutkinnosta.

Tutkinnon perusteet

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnonosan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamisen kesto ja lähipäivien määrä sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa.

Koulutuspaikka
Oulun seudun ammattiopisto
Kotkantie 3 ja Hierojaklinikka, Uusikatu 23, 2. krs., Oulu

Hinta
Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 340 € (alv 0 %). Jos opiskelija suorittaa tutkinnon osittain hierojan ammattitutkinnon, ensimmäisen tutkinnonosan maksu on 300 € (alv 0 %) ja seuraavan 40 € (alv 0 %). Seuraavista tutkinnon osista ei peritä maksuja.

Hakeutuminen
Hakuaika ensimmäiseen tutkinnon osan päättyy 2.1.2018. Muihin tutkinnon osiin on jatkuva haku. Koulutukseen hakeudutaan osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Valintatilaisuus
Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Lisätietoja
Koulutuksesta lisätietoja antaa Kari Tirkkonen, p. 044 7037770, sähköposti kari.tirkkonen@oakk.fi ja Katri Virtanen, p. 044 717 0062, sähköposti katri.virtanen@oakk.fi.


Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle
• Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
• Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle sekä alalle vaadittu terveys. Ks. tutkinnon terveydentilavaatimukset.

Jos hakeudut koulutukseen, pyydämme Sinua arvioimaan mahdollisia terveydentilaasi liittyviä tekijöitä, jotka vaikuttavat tutkinnon suorittamiseen.

Peruutusehto
Valmistavaan koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Suorahaku