OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Käytät tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimit erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Verkostoidut ammatillisesti ja kehität suunnitelmallisesti liiketoiminnan osaamistasi. Sinulla on valmiuksia myös yrittäjyyteen. Tutkinnon suorittaneena osaamisesi vaihtelee osaamisalaoittain sekä valinnaisten tutkinnon osien mukaan.

Liiketoiminnan ammattitutkintoon (voimaan 1.1.2019 alkaen) on yhdistetty muun muassa Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ammattitutkinto, Markkinointiviestinnän at, Myynnin at, Sihteerin, Taloushallinnon at, Ulkomaankaupan at sekä Virastomestarin at.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit tai haluat toimia esimerkiksi myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon tai assistentin tehtävissä. Tutkinto sopii hyvin myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon suorittanneelle.

Ajankohta ja kesto
Koulutus alkaa 15.4.2019. Koulutuksen kesto on noin vuosi. Koulutuksen kestoon vaikuttaa tutkinnon henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Toteutus
Koulutus sisältää lähiopetusta (päiväopiskeluna), työpaikalla oppimista sekä verkko-opetusta.

15.4.-24.5.2019 toteutetaan kaikille pakollinen tutkinnon osa, liiketoiminnan tehtävissä toimiminen. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jolloin valitaan myös osaamisala.

Keväällä 2019 haussa ovat 
- Liiketoiminnan palveluiden osaamisala
- Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala sekä
- Taloushallinnon osaamisala

Tutkinto
Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa:
Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osaamispistettä).

Lisäksi kaikilla osaamisaloilla on valinnaisia tutkinnon osia osaamisalakohtaisesti (120 osaamispistettä). Tutkinnon suorittaneilla on osaamista osaamisalansa mukaan 
- Liiketoiminnan palveluiden osaamisalan suorittaneella on osaamista toimia erilaisissa assistentti- ja sihteeritehtävissä, tiedonohjauksen ja asiakirjahallinnan tehtävissä tai aula- ja monipalvelutehtävissä.
- Myynnin ja markkinoinnin osaamisalan suorittaneella on osaamista myynnistä, markkinoinnista tai näistä molemmista. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa markkinointia sekä myyntiä, seurata toimenpiteiden tuloksellisuutta ja kehittää asiakaskokemusta.
- Taloushallinnon osaamisalan suorittaneella on osaamista toimia palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä.

Tutkinnon perusteet (ePerusteet palveluun) »

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu.

Hinta
Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0%).

Hakeutuminen
Hakuaika koulutukseen on päättynyt 10.3.2019.

Lisätietoja hakeutumisesta antaa
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoja kouluksen sisällöstä antaa
Pirkko Heiskanen, p. 050 5939 923
pirkko.heiskanen@osao.fi

Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle

• Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
• Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle sekä alalle vaadittu terveys. Hakijat haastatellaan ennen opiskelijavalintaa.

Soveltuvuuskoe/-haastattelu
Opiskelijavalinta suoritetaan haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään 21.1.-15.3.2019 välisenä aikana osoitteessa OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu. Mahdollinen kielitaidon arviointi pidetään erillisenä ajankohtana.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku