Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Matkailualan työ sopii sinulle, joka tykkäät aidosti olla ihmisten kanssa, olet asiakaspalveluhenkinen ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Voit työskennellä esimerkiksi hotellin vastaanotossa vastaanottovirkailija sekä erilaisissa asiakaslähtöisissä myynti- ja markkinointitehtävissä. Kasvava matkailuala tarvitsee jatkuvasti lisää hyviä työntekijöitä – ole sinä yksi heistä!

Ammatti ja opinnot

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittaneena osaa suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suoritettuasi toimit työssäsi myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Osaat varmistaa asiakkaiden turvallisuuden ja palvella asiakkaita kielitaitoisesti.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä

  • matkailuyrityksessä
  • matkailuorganisaatiossa
  • kokous- ja kongressipalveluissa
  • hotellissa
  • ohjelmapalveluyrityksessä
  • yrityksessä, joka järjestää tapahtumia ja kongresseja

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit tai haluat toimia asiakaspalvelutehtävissä matkailuyrityksessä tai -organisaatiossa, kokous- ja kongressipalveluissa tai ohjelmapalveluyrityksessä.

Hakuaika

Haku on avoinna 14.3. – 2.8.2024.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 9.9.2024 ja niiden arvioitu päättyminen on 30.5.2025. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 1, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 4 pistettä

Haastattelukutsu lähetetään sähköpostilla ja hakijalle lähetetään viestin lähettämisestä tekstiviesti. Haastattelut ovat viikolla 33/2024. Opiskelijavalinnasta tiedotetaan viikon 34 loppuun mennessä.

Kielitaitotaso

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hän voi osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Matkailupalvelujen ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on B1.2. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutusaika määräytyy HOKSin mukaan.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Tietopuolisen lähiopetuksen määrä sovitaan opiskelijakohtaisesti, keskimäärin niitä on noin 2 – 4 päivää kuukaudessa. Oppisopimusasioita hoitaa Kaukovainion yksikössä koulutussuunnittelija Anne Pudas, p. 050 595 1976, anne.pudas@osao.fi.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa
  • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp
Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat

Valittavana on seuraavat tutkinnon osat:

  • Hotellin vastaanotossa toimiminen
  • Kokouspalvelujen perusteet
  • Tapahtuman tuottamisen perusteet
  • Ohjelmapalvelujen tuottamisen perusteet
  • Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet)


Lisätiedot

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelut, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Koulutuspäällikkö Jaana Hilli, p. 050 516 9166, jaana.hilli@osao.fi

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. Käytä hakemuksen täyttämisessä mieluiten joko pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >

Työvoimakoulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet työtön työnhakija, tai vaarassa jäädä työttömäksi. Koulutuksessa voit opiskella uuden ammatin tai täydentää osaamistasi.

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta. Jos koulutus ei näy auki olevissa hauissa, se ei ole sillä hetkellä tarjolla työvoimakoulutuksena.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta