OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Ravintolakokin ammattitutkinto

Ravintolakokin ammattitutkinto

Ravintolakokin ammattitutkinto

Ravintolakokin ammattitutkinto

Ravintolakokki työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan tai yrityksen toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän huomioi työskentelyssään toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet. Hän esikäsittelee raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaan. Hän valmistaa lounas- ja päivällistuotteita sekä à la carte -annoksia ja tilausruokia, jotka hän laittaa esille tarkoituksenmukaisella tavalla.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu alan työssä oleville, joilla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot. Työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista.

Ajankohta
Koulutus alkaa 12.3.2018. Koulutuksen kestoon vaikuttaa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Koulutus päättyy vuoden 2018 loppuun.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Koulutus sisältää lähiopiskelua, verkko-opiskelua ja työssäoppimista työpaikoilla. Koulutuksen tukena toimii Moodle -oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali on opiskelijoiden käytössä. Työssäoppiminen erilaisissa hotelli- ja ravintola-alan yrityksissä, suuntautumisen mukaan.

Tutkinto
Tutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Banketti- ja tilausruokien valmistus
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistus
  • Fine Dining –ruoanvalmistus
  • Elämysruoan valmistus
  • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkinnon perusteet
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnonosan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamisen kesto ja lähipäivien määrä sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa.

Koulutuspaikka
Oulun seudun ammattiopisto, Kasarmintie 8 h, 90130 Oulu

Hinta
Opiskelijamaksu 400 € (alv 0 %)

Lisätietoja
Eino Ervasti, p. 0447037771, eino.ervasti@osao.fi

Hakeutuminen
Hakuaika päättyy 23.2.2018. Koulutukseen haetaan osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri tai www.opintopolku.fi

Valintatilaisuus
Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle sekä alalle vaadittu terveys.

Tavoite
Koulutus antaa valmiudet työskennellä erityyppisten majoitus- ja ravitsemusliikkeiden sekä julkisen hallinnon ravitsemispalveluiden ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Tutkinnon suorittanut on monitaitoinen ja yhteistyökykyinen henkilö, joka kykenee itsenäiseen työskentelyyn ruoanvalmistustehtävissä. Hän omaa elintarvikkeiden, ruokatuotannon ja gastronomian yleisen tuntemuksen sekä hintatietoisuuden.

Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Elellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku