OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Sähköasentajan ammattitutkinto

Sähköasentajan ammattitutkinto

Sähköasentajan ammattitutkinto

Sähköasentajana teet rakennustyömailla itsenäisesti monipuolisia sähkö-, tele- ja LVI-järjestelmien sähköasennustöitä. Työtehtäviin kuuluu lisäksi esimerkiksi käytössä olevien erilaisten sähkökoneiden ja -järjestelmien korjaus- ja huoltotöitä.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu aikuisille, joilla on Sähköalan perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä noin kolmen vuoden työkokemus alalta. Koulutus soveltuu erinomaisesti niille, jotka työskentelevät alan työtehtävissä, mutta jotka haluavat lisätä ammattitaitoa ja työskennellä tulevaisuudessa kärkimiehenä.

Ajankohta ja kesto
Koulutus toteutetaan jatkuvana sisäänottona, kesto noin 2 vuotta. Opiskelun kestoon ja sisältöön vaikuttaa opiskelijan osaamisen tasosta joka selvitetään henkilökohtaistamisen yhteydessä, ennen opiskelun aloittamista.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Koulutus sisältää lähiopiskelua, etäopiskelua, verkko-opiskelua ja työssäoppimista työpaikoilla. Koulutuksen tukena toimii acp- /Moodle – oppimisympäristöt, jossa osa koulutusmateriaalista on opiskelijoiden käytössä. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 1 kpl / vko.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kolmesta vapaavalinnaisesta osasta Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa. Tutkinto on valmis, kun kaikki viisi osaa on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Turvallisuus ja riskienhallinta
  • Kiinteistöjen sähköasennukset

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kolme

  • Viestintä- ja tietoverkkoasennukset
  • Sähkömoottorikäytöt
  • Ohjelmoitavat logiikat

Tutkinnon perusteet

Koulutuksen sisältö
Tunnet voimassa olevat määräykset ja ohjeet samoin kuin sähköasennusalan yleiset piirrosmerkit. Osaat lukea sähköpiirustuksia ja tehdä niihin tarvittavia muutoksia.

Hallitset mittalaitteiden käytön ja vianetsinnän sekä sähkölaitteiden huoltoon ja kunnossapitoon liittyvät tehtävät. Koulutuksessa suoritat myös sähköturvallisuustutkinnon ja -koulutuksen, hätäensiapukoulutuksen, tulityökoulutuksen ja työturvallisuuskoulutuksen.

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, Kotkantie 2A, 90250 Oulu

Hinta
Opiskelijamaksu on 100 € (alv 0 %).

Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Lisätietoja
Koulutuksen sisällöstä lisätietoja antaa Martti Hautamäki p. 044 7037708 tai martti.hautamaki@osao.fi 

Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle näyttötutkintoon

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työskentelymahdollisuudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)
  • Mahdolliset alakohtaiset kriteerit 

Soveltuvuuskoe/-haastattelu
Opiskelijavalinta suoritetaan haastattelun perusteella.

Peruutusehto
Valmistavaan koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku