OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Tekstiilialan ammattitutkinto

Tekstiilialan ammattitutkinto

Tekstiilialan ammattitutkinto

Tekstiilialan ammattitutkinnossa laajennat aikaisemmin hankittua ammattitaitoasi ja syvennät tietouttasi tekstiilialan erilaisista tekniikoista ja työtehtävistä sekä tuotekehityksestä. Tutkinnon suorittaneena sinulla on valmiudet tekstiilialan yrittäjänä toimimiseen sekä oman osaamisen markkinointiin.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu aikuisille, joilla on käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto tekstiilialalta tai vastaavat tiedot ja taidot. Se soveltuu erinomaisesti käsityöalan yrittäjille tai sellaiseksi aikoville sekä tekstiilialalla ilman ammatillista tutkintoa työskenteleville.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena iltaisin ja viikonloppuisin. Koulutus sisältää lähiopiskelua ja etäopiskelua sekä työssäoppimista oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa tutkintotilaisuuksissa. Tutkinto on valmis, kun kaikki neljä tutkinnon osaa on suoritettu hyväksytysti. Tutkintotilaisuuksiin voi osallistua myös ilman valmistavaa koulutusta ja siitä voi suorittaa myös osia.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Tekstiilin tuotteistaminen
  • Tekstiilituotteen valmistaminen
  • Yrittäjänä toimiminen tekstiilialalla

Valinnainen tutkinnon osa

  • Tekstiilien viimeistys

Koulutuksen sisältö
Valmistavassa koulutuksessa kehitetään ja syvennetään tekstiilialan perustaitoja luovasti ja käytännönläheisesti. Opintojen tavoitteena on ideoiden jalostaminen suunnittelun kautta valmiiksi tuotteiksi. Koulutuksen aikana perehdytään kankaankudontaan ja kankaanpainannan perus- ja erikoistekniikoihin sekä värjäykseen. Työpajoissa opiskellaan myös muun muassa kehräystä, huovutusta, kirjontaa sekä ompelua. Lisäksi pohditaan tuotteen suunnittelua ja valmistusta asiakaslähtöisesti sekä kehitetään toimiva myyntituote tutustumalla palvelumuotoiluun. Koulutus antaa valmiuksia tekstiilialan yrittäjänä toimimiseen. Tavoitteena on oppia arvioimaan oman työskentelyn kannattavuutta sekä harjaantua oman osaamisen markkinointiin. 

Koulutuspaikka
OSAO, Myllytullin-Pikisaaren yksikkö, Pikisaarentie 13, 90100 Oulu.

Hinta
Opiskelijamaksu  on 300 € (alv 0 %). 

Hakeutuminen
Seuraa koulutuskalenteria www.osao.fi/koulutuskalenteri

Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksesta antaa opinto-ohjaaja Tuija Partanen, p. 050 535 9820, tuija.partanen@osao.fi.

Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle näyttötutkintoon

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työelämävalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)
  • Mahdolliset alakohtaiset kriteerit (SORA, logistiikka)
  • Mahdolliset muut kriteerit esim. NAO-kohderyhmä

Peruutusehto
Valmistavaan koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku