OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Ulkomaankaupan ammattitutkinto

Ulkomaankaupan ammattitutkinto

Tutkinto muuttuu 1.1.2019 alkaen Liiketoiminnan ammattitutkinto, kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan osaamisala

Ulkomaankaupan ammattitutkinto

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Oppisopimus

+

Oppisopimus sopii henkilölle, joka haluaa opiskella ammatin työn yhteydessä, syventää ja päivittää oman alansa osaamista tai vaihtaa ammattia. Oppisopimuskoulutus edellyttää työsuhdetta alan työpaikassa koulutuksen ajaksi ja koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä tai itsenäisenä yrittäjänä toimimista. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä opetuksella.

Tavoite
Kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan osaamisalan suorittaneella on osaamista toimia erilaisissa ulkomaankaupan tuonti- ja vientitehtävissä. Opiskelija tuntee kansainvälisen toimintaympäristön tehtäviensä edellyttämällä tasolla,

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat yrityksen tai organisaation kansainvälisen kaupan tehtävissä, hoitavat yritysten tuonti- tai vientitehtäviä ja tukevat yrityksen kansainvälistä myyntiä ja markkinointia tai hankintatointa.

Toteutus
Oppisopimuskoulutus toteutetaan pääosin työpaikalla ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Osallistuminen edellyttää työsuhdetta tai yrittäjänä toimimista tutkinnon tavoitteiden mukaisissa työtehtävissä.

Tietopuolisen lähiopetuksen määrä sovitaan opiskelijakohtaisesti. Opiskeluun kuuluu itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä.

Tutkinto
Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa: Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osaamispistettä). Lisäksi kaikilla osaamisaloilla on valinnaisia tutkinnon osia osaamisalakohtaisesti.

Tutkinnon perusteet

Opiskelija näyttää osaamisensa aidoissa työelämätilanteissa saadakseen tutkintotodistuksen. Tutkinto suoritetaan vaiheittain koulutusaikana.

Koulutus ei haussa vuonna 2018.

Oppisopimuskoulutuksen kesto
Oppisopimuksen kesto määritellään henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Opiskelun voi aloittaa joustavasti.

Tietopuolinen opetus ja tutkintotilaisuudet
OSAO Kaukovainion yksikkö, palvelut

Oppisopimuskoulutuksen aloittaminen
Opiskelun aloittaminen edellyttää, että toimit yrittäjänä tai sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa.

Lisätietoja koulutussisällöistä
OSAO, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu
Jaana Hilli, p. 050 516 9166, jaana.hilli@osao.fi

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku