OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Erikoisammattitutkinnot / Hierojan erikoisammattitutkinto

Hierojan erikoisammattitutkinto

Hierojan erikoisammattitutkinto

Hierojan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointipalvelujen vaativissa tehtävissä muun muassa hoito-, kuntoutus- ja asumispalveluja tuottavissa yksiköissä, kylpylöissä, liikunta- ja urheilukeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Henkilöt, joilla on liikunta-alan koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat kehittää osaamistaan alan työtehtävissä.

Toteutus
Koulutus etenee tutkinnon osittain. Koulutuksessa voi suorittaa koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia. Pääsääntöisesti koko tutkinnon suorittamisaika on yksi vuosi. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja kaksi valinnaista osaa ovat hyväksytysti suoritettu. 

Pakollinen tutkinnon osa
• Hierontatyön asiantuntijana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat yhteensä 3

Valinnaiset tutkinnon osat valitaan 2-3
• Hieroja hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
• Urheilijan lihashuolto
• Kivun hoito
• Nivelten liikkuvuuden edistäminen

Valinnaiset tutkinnon osat valitaan 0-1
• Tutkinnon osa yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta
• Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kuntoutuksen koulutusohjelma tai osaamisala
• Tutkinnon osa liikunnan ammattitutkinnosta
• Tutkinnon osa valmentajan ammattitutkinnosta

Tutkinnon perusteet

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnonosan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamisen kesto ja lähipäivien määrä sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa.

Koulutuspaikka
Oulun seudun ammattiopisto

  • Kiviharjuntie 6
  • Kotkantie 3 ja
  • Hierojakoulutus, Uusikatu 23, 2. krs., Oulu

Hinta
Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 420 € (alv 0 %). Jos opiskelija suorittaa tutkinnon osittain hierojan erikoisammattitutkinnon, ensimmäisen tutkinnonosan maksu on 300 € (alv 0 %) ja seuraavan 120 € (alv 0 %). Seuraavista tutkinnon osista ei peritä maksuja.

Hakeutuminen
Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen hakeudutaan osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Valintatilaisuus
Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Lisätietoja
Koulutuksesta lisätietoja antaa Matti Länden, p. 044 7037995, sähköposti matti.landen@oakk.fi ja Katri Virtanen, p. 044 717 0062, sähköposti katri.virtanen@oakk.fi.


Valintaperusteet
Valintakriteerit opiskelijavalinnalle
• Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
• Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle sekä alalle vaadittu terveys. Ks. hierojan erikoisammattitutkinnon terveydentilavaatimukset.

Jos hakeudut koulutukseen, pyydämme Sinua arvioimaan mahdollisia terveydentilaasi liittyviä tekijöitä, jotka vaikuttavat tutkinnon suorittamiseen.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku