OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Hakijalle / Nettiopo
Ohjeet

Nettiopo

Nettiopo on Oulun seudun ammattiopisto OSAOn verkkopalvelu. Nettiopo vastaa kysymyksiisi ammatillisesta koulutuksesta ja opiskelusta OSAOssa.

Nettiopo ei voi vastata kysymykseesi, oletko päässyt opiskelemaan. Ilmoitamme opiskelijaksi valituille tiedot kirjeellä. ks. Opiskelijavalinta »

Jätä kysymys
Tilaan myös OSAOn uutiskirjeen.
Uusimmat ensin Suosituimmat ensin
Kategoriat
Kaikki kysymykset Hakeminen Opiskelu Tutkinnot Ammattilukio Valmentava koulutus Oppisopimus Opiskelijapalvelut Muu kysymys
Jätetty 24.2.2017

Selvennys

Eli siis T-kortti suoritetaan maatalous perustutkinnon aikana koulussa? Ettei haittaa jos korttia ei ole vielä koulutukseen...

Eli siis T-kortti suoritetaan maatalous perustutkinnon aikana koulussa? Ettei haittaa jos korttia ei ole vielä koulutukseen tullessa

Vastattu Vastattu 24.2.2017

Hei

Juuri näin. T-kortin voi suorittaa koulutuksen aikana.

t. Opo 

Jätetty 20.2.2017

T kortti

Kuuluuko traktorikortin suorittaminen maatalousalan perustutkintoon?

Kuuluuko traktorikortin suorittaminen maatalousalan perustutkintoon?

Vastattu Vastattu 21.2.2017

Hei

Kyllä T-luokan ajolupa (traktorikortti) kuuluu maatalousalan perustutkinnon ammattitaitovaatimuksiin.

t. Opo

Jätetty 18.2.2017

Alojen erot

Hei! Minua mietityttää, että miten eläintenhoitajan perustutkinto ja maatalouden perustutkinto eroaa toisistaan? Vai kuuluuko tuo...

Hei! Minua mietityttää, että miten eläintenhoitajan perustutkinto ja maatalouden perustutkinto eroaa toisistaan? Vai kuuluuko tuo eläintenhoito maatalouden perustutkintoon koska se löytyy samalta sivulta kun hakee pelkkää maatalouden perustutkintoa. ?Millainen sisältö on maatalouden perustutkinnossa?

Vastattu Vastattu 20.2.2017

Hei

Eläintenhoito on yksi maatalousalan perustutkinnon osaamisala, josta valmistutaan eläintenhoitaja nimikkeellä. Muita maatalouden osaamisaloja ovat maatilatalous ja maatalousteknologia, joista valmistutaan nimikkeellä maaseutuyrittäjä.

Yhteishaussa haetaan erikseen eläintenhoitajakoulutukseen (eläintenhoidon osaamisala) ja maaseutuyrittäjäkoulutukseen (maatalousalan perustutkinto). Tarkempaa tietoa koulutusalojen sisällöistä löydät opetussuunnitelmasta: http://www.osao.fi/media/opetus-ja-arviointisuunnitelmat-01082015-alkaen/maatalousalan-perustutkinto.pdf

t. Opo

Jätetty 16.2.2017

Pienkonekorjaajaksi

Sopiiko tuo Pienkonekojaaja Sellaiselle joka on hieman ollut tekemisissä Mopojen kanssa? Tarviiko mitään erikoisaitoja

Sopiiko tuo Pienkonekojaaja Sellaiselle joka on hieman ollut tekemisissä Mopojen kanssa? Tarviiko mitään erikoisaitoja

Vastattu Vastattu 20.2.2017

Hei

Pienkonekorjaajaksi opiskelevalla ei tarvitse olla kouluun tullessa mitään erityistaitoja. Ainoastaan kiinnostus koneiden korjaamiseen riittää.

t. Opo

Jätetty 17.2.2017

Asuntolahaku

Hei! Olisin kiinnostunut hakemaan yhteishaussa eri paikkakunnalle opiskelemaan ja kotiini tulee matkaa joten asuntola olisi...

Hei! Olisin kiinnostunut hakemaan yhteishaussa eri paikkakunnalle opiskelemaan ja kotiini tulee matkaa joten asuntola olisi pakollinen. Milloin asuntolahakemus täytyy jättää ja missä sijaitsee Muhoksen asuntola jos hakee maaseutuyrittäjä -puolelle opiskelemaan?

Vastattu Vastattu 20.2.2017

Hei

Haku asuntolaan tapahtuu siinä vaiheessa, kun tieto opiskelijaksi valinnasta tulee kesäkuun 15 päivän jälkeen. Hyväksymiskirjeessä on ohjeet asuntolahakemuksen tekemiseen. Muhoksen asuntola sijaitsee oppilaitoksen yhteydessä (Kirkkotie 1).

t. Opo

Jätetty 7.2.2017

Opintolinjan vaihto

Minulla on opiskelupaikka aikuiskoulutuspuolella jalometalli-linjalla, lisäksi minulla on kuvataide -artesaanisuorituksia...

Minulla on opiskelupaikka aikuiskoulutuspuolella jalometalli-linjalla, lisäksi minulla on kuvataide -artesaanisuorituksia Raahesta . Olen kuitenkin joutunut olemaan opinnoista suuren osan pois terveydellisten syiden vuoksi. Haluaisin vaihtaa uudelle alkavalle artesaanilinjalle(yritystoimintaan painottuva);onkohan mahdollista?

Vastattu Vastattu 8.2.2017

Hei.

Yritystoimintaan painottuvan artesaaanikoulutuksen hakijat osallistuvat pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen keväällä 2017. Haet ihan normaalisti OSAOn koulutuskalenterin kautta ja osallistut pääsykokeeseen, kun kutsun saat. Kokeeseen kuuluu ppsykologinen testi ja haastattelu, johon voidaan hyväksyä viime vuotisen jalometallin tulokset. Muuhun kokeeseen osallistut kuten muutkin hakijat.  

Terv. Pikisaaren opo

Jätetty 3.2.2017

tekstiili artesaaniksi aikuisena

Hei! Olisin kiinnostunut nyt 31-vuotiaana opiskelemaan tekstiilialan artesaaniksi. Olen suorittanut aikasemmin liiketalouden...

Hei!

Olisin kiinnostunut nyt 31-vuotiaana opiskelemaan tekstiilialan artesaaniksi. Olen suorittanut aikasemmin liiketalouden perustutkinnon sekä myyjän ja sisustusneuvojan ammattitutkinnot. Saanko näillä korvattua opintoja? Onko teillä olemassa aikuisryhmää artesaani koulutuksessa? Voisiko oikea henkilö olla minuun yhteydessä.

Vastattu Vastattu 6.2.2017

Hei.

Voit hakea käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon, tekstiilialan artesaaniksi, OSAOn koulutuskalenterissa 21.2.2017 avautuvaan aikuiskoulutukseen. Hakeutumisajan jälkeen tekstiilialan opettajat haastattelevat sinut ja tuolloin voit kertoa aiemmista opinnoistasi. Alussa tehdään opintojen henkilökohtaistaminen, ja siinä huomioidaan ne alueet, joita esität sisällytettäväksi artesaanitutkintoon. Kysy tarkempia tietoja Pikisaaren opinto-ohjaajalta, 0505359820. 

Jätetty 25.1.2017

Liikunnanohjauksen peruskoulutus

Onko peruskoulun päättötodistuksella merkitystä haettaessa liikunnanohjaajan peruskoulutukseen, vai pääsevätkö kaikki hakijat...

Onko peruskoulun päättötodistuksella merkitystä haettaessa liikunnanohjaajan peruskoulutukseen, vai pääsevätkö kaikki hakijat järjestettäviin pääsykokeisiin?

Vastattu Vastattu 25.1.2017

Hei,

OSAOssa on tarjolla liikunnanohjaajan peruskoulutusta (liikuntaneuvoja) vain oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Voit kysyä lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta OSAOn Oppisopimusyksiköstä: Jukka Vuollet p. 050-3552115 tai jukka.vuollet@osao.fi.

Terveisin Nettiopo

Jätetty 22.1.2017

Pisteet ylioppilastodistuksesta

Hei, eräässä ammattikorkeakoulun hakukohteessa ilmoitetaan ylioppilastutkinnon pisteytys näin: "matematiikka tai paras...

Hei, eräässä ammattikorkeakoulun hakukohteessa ilmoitetaan ylioppilastutkinnon pisteytys näin: "matematiikka tai paras reaaliaineiden kokeista (ennen v.2006 kirjottaneilla matematiikka tai reaali"). Itse kirjoitan nyt 2017 keväällä. Tarkoittaako tämä siis että minulla on mahdollisuus valita pisteytettäväksi joko matematiikka tai reaali, vai tarkoittaako tämä että voin valita vain matematiikan, koska kirjoitan v.2006 jälkeen?

Vastattu Vastattu 23.1.2017

Hei,

nettiopo vastaa OSAOa ja ammatillista koulutusta koskeviin kysymyksiin. Sinun kannattaa selvittää tuo ammattikorkeakoulua koskeva kysymyksesi suoraan ammattikorkeakoulusta.

Terveisin Nettiopo

Jätetty 11.1.2017

Mikä ammatti

Mikä ammatti mahtaisi toisella asteella käsitellä mediasuunnittelua. esim .Facebook ja nettisivujen luomista yms.

Mikä ammatti mahtaisi toisella asteella käsitellä mediasuunnittelua. esim .Facebook ja nettisivujen luomista yms.

Vastattu Vastattu 13.1.2017

Hei

Kiinnostuksesi perusteella suosittelisin sinulle Mediapalvelujen toteuttajan perustutkintoa.

http://www.osao.fi/hakijalle/ammatilliset-perustutkinnot/mediapalvelujen-toteuttaja.html

Yst. Nettiopo

Ohjeita Nettipon käyttäjälle

Nettiopo on Oulun seudun ammattiopisto OSAOn verkkopalvelu, jonka avulla ohjaamme ja neuvomme hakijoita koulutusvalintaan liittyvissä asioissa.

Nettiopolta voit kysyä ammatinvalintaan, OSAOon ja opiskeluun liittyviä asioita. Kysymykseesi vastaa se OSAOn opinto-ohjaajista, jolla on paras tietämys juuri sinua mietityttävästä asiasta.

Julkisella verkkosivulla ei näy nimesi eivätkä muutkaan tietosi. Otsikoithan kysymyksesi kuvaavasti ja valitset osuvimman kysymyskategorian.

Jos kysymyksesi on henkilökohtainen etkä halua sitä nettiin näkyville, lähetä se sähköpostilla osoitteeseen opot@osao.fi. Tällöin sinulle vastataan henkilökohtaisesti sähköpostilla. Kun lähetät kysymyksesi Nettiopolle, myös muut näkevät kysymyksesi ja saavat asiaan vastauksen.