OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Hakijalle / Nettiopo
Ohjeet

Nettiopo

Nettiopo on Oulun seudun ammattiopisto OSAOn verkkopalvelu. Nettiopo vastaa kysymyksiisi ammatillisesta koulutuksesta ja opiskelusta OSAOssa.

Nettiopo ei voi vastata kysymykseesi, oletko päässyt opiskelemaan. Ilmoitamme opiskelijaksi valituille tiedot kirjeellä. ks. Opiskelijavalinta »

Jätä kysymys
Tilaan myös OSAOn uutiskirjeen.
Uusimmat ensin Suosituimmat ensin
Kategoriat
Kaikki kysymykset Hakeminen Opiskelu Tutkinnot Ammattilukio Valmentava koulutus Oppisopimus Opiskelijapalvelut Muu kysymys
Jätetty 11.1.2017

Mikä ammatti

Mikä ammatti mahtaisi toisella asteella käsitellä mediasuunnittelua. esim .Facebook ja nettisivujen luomista yms.

Mikä ammatti mahtaisi toisella asteella käsitellä mediasuunnittelua. esim .Facebook ja nettisivujen luomista yms.

Vastattu Vastattu 13.1.2017

Hei

Kiinnostuksesi perusteella suosittelisin sinulle Mediapalvelujen toteuttajan perustutkintoa.

http://www.osao.fi/hakijalle/ammatilliset-perustutkinnot/mediapalvelujen-toteuttaja.html

Yst. Nettiopo

Jätetty 9.1.2017

Valintakoe

Hei, haen kevään haussa liiketalouden koulutukseen eri kouluihin. Pitääkö minun tehdä pääsykoe siinä koulussa jonka olen...

Hei, haen kevään haussa liiketalouden koulutukseen eri kouluihin. Pitääkö minun tehdä pääsykoe siinä koulussa jonka olen laittanut ensimmäiseksi? Vai voiko kokeen tehdä missä vaan koulussa joihin haen. Kaikissa kouluissa on sama koejärjestelmä.

Vastattu Vastattu 9.1.2017

Hei,

OSAOssa ei ole liiketalouden perustutkintoon valintakoetta, vaan hakijat valitaan suoraan pisteiden perusteella. Kansainväliseen liiketalouteen on kuitenkin valintakoe, joka järjestetään 11.5.2017. Kansainväliseen liiketalouteen on suora haku www.osao.fi/koulutuskalenteri kautta.

terveisin

Nettiopo

Jätetty 8.1.2017

Keskiarvo

Olen miettinyt pitkään vaihtavani opiskelun lukiosta amikseen. Nykyinen keskiarvoni ei vain ole päätä huimaava vaan ennemmin ok...

Olen miettinyt pitkään vaihtavani opiskelun lukiosta amikseen. Nykyinen keskiarvoni ei vain ole päätä huimaava vaan ennemmin ok hyvä.
Siispä mietin kuinka korkeita keskiarvo rajoja teillä on perustutkintojen suhteen. Tottakai nämä vaihtelevat vuodesta ja hakijoista riippuen, mutta haenkin kysymykselläni sellaista keskilnijaa asian suhteen esimerkiksi parturi-kampaaja linjan suhteen. Perustuuko pääsy näihin perustutkintoihin vain keskiarvoon vai vaikuttaako siihen jotkin muut asiat?

Olisin kiinnostunut esimerkiksi lähihoitajan opinnoista, erityisesti lasten ja nuorten hoito ja kasvatus sekä mielenterveys- ja päihdetyö olisivat ne suuntaukset jotka kiinnostaisivat. Näihin molempiin peruskoulutuksiin on pääsykokeet, joten minua kiinnostaisi minkä tyyppisiä tehtäviä/asioita/haastatteluja ne ehkä voisivat pitää sisällään.
Entä miten todettu lukihäiriö vaikuttaa mahdollisuuksiin?

Vastattu Vastattu 13.1.2017

Hei

Kiva, että ammatillinen koulutus kiinnostaa!

Ammatillisen koulutuksen valintaperusteet ja todistuksista saatavat pisterajat löytyvät Opintopolku.fi palvelusta.

https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/ammatillisen-koulutuksen-valintaperusteet-kayttoon/

Pääsy- ja soveltuvuuskokeista sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan siihen oppilaitokseen, mihin olet hakeutumassa.

Mahdollinen lukivaikeus tuskin vaikuttaa pääsymahdollisuuksiisi. Lukivaikeudesta kannattaa keskustella esim. opinto-ohjaajan kanssa, kun opiskelusi alkavat.

Yst. Nettiopo

Jätetty 25.12.2016

mitä eroa?

Hei. Mitä eroa kaiken kaikkiaan on myynnin ammattitutkinnolla, merkonomilla, tradenomilla ja kauppatieteiden maisterilla? Jos...

Hei. Mitä eroa kaiken kaikkiaan on myynnin ammattitutkinnolla, merkonomilla, tradenomilla ja kauppatieteiden maisterilla? Jos minulla on nyt kaupan alan työkokemusta jo useampi vuosi ja olen käynyt myynnin ammattitutkinnon sekä lukion ja parhaillaan olen apulaispäällikkö valmennuksessa, niin mihin alaan minun kannattaisi nyt suunnata?

Vastattu Vastattu 27.12.2016

Hei!

Merkonomin koulutus on Liiketalouden perustutkinto
Myynnin ammattitutkinto on kaupan alan ammattitutkinto
Tradeomin koulutus on Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
Kauppatieteitten maisterin koulutus on kauppatieteiden ylempi korkeakoulututkinto

Mielestäni sinun kannattasi suunnata www-sivulle opintopolku.fi ja tutustua tarkemmin noihin mainittuihin tutkintoihin.

t. opo

Jätetty 9.12.2016

Tutustuminen

Millon voi tulla tutustuun koulun aloihin?

Millon voi tulla tutustuun koulun aloihin?

Vastattu Vastattu 9.12.2016

Hei

Sinun kannattaa olla yhteydessä sen oppilaitoksen/yksikön opoon, johon haluat tutustua. Yhdessä voitte sopia tutustumiskäynnistä.

t. Opo 

Jätetty 5.12.2016

Lopetin rakennusalan kesken voinko hakea yhteisnhaussa?

Hei Kävin vuoden pintakäsittelyä jonka jälkeen vaihdoin raksalle mutta sekään ei tuntunut oikealta joten lopetin nyt syksyllä....

Hei

Kävin vuoden pintakäsittelyä jonka jälkeen vaihdoin raksalle mutta sekään ei tuntunut oikealta joten lopetin nyt syksyllä. Onko minun mahdollista hakea yhteis haussa merkonomiksi vaikka olen jo melken puoltoista vuotta ammattikoulussa ollut?

Vastattu Vastattu 7.12.2016

Hei

Kyllä sinulla on oikeus hakea yhteishaussa. Sinun kannattaisi harkita kuitenkin hakeutumista Valma-ryhmään opiskelemaan, jotta saisit varmuuden omasta alastasi. Valman suorittaminen antaa myös lisäpisteitä yhteishaussa.

t. Opo

Jätetty 22.8.2016

Uudelleen suuntautuminen

Hei!olen valmistunut 2009 lähihoitajaksi lasten-ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta. Olen miettinyt, että olisi...

Hei!olen valmistunut 2009 lähihoitajaksi lasten-ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta. Olen miettinyt, että olisi kiva suuntautua joko hammashoitoon tai asiakaspalveluun. Onko mahdollista ja kuinka kauan koulu silloin kestäisi? Milloin ja miten voin hakea?

Vastattu Vastattu 23.8.2016

Hei!

Voit hakea ammatilliseen lisäkoulutukseen 15.4.2017 mennessä. Mikäli ryhmiin jää vapaita opiskelupaikkoja, kutsumme sinut haastatteluun. Opiskelu alkaa elokuussa 2017 ja päättyy 18.4.2018 mennessä.

terv. Nettiopo

Jätetty 15.8.2016

Yksikön vaihtaminen

Moi! Opiskelen metsäkoneenkuljettajaksi ensimmäisellä luokalla Taivalkosken yksikössä ja olen alkanut miettimään että...

Moi!

Opiskelen metsäkoneenkuljettajaksi ensimmäisellä luokalla Taivalkosken yksikössä ja olen alkanut miettimään että haluaisin ehkä vaihtaa Muhoksen yksikköön metsäkone puolelle. Muhoksen yksikkö olisi lähempänä kotia ja sinne olisi helpompi kulkea. Eli onko tämmöinen vaihto mahdollista?

Vastattu Vastattu 16.8.2016

Hei

Ole yhteydessä Muhoksen yksikön opoon: Timo Mikkonen 050-5629120 timo.mikkonen@osao.fi

Jätetty 9.8.2016

koulutusta

Hei! Olen valmistunut lähihoitajaksi 2002, suuntautuminen sairaanhoitoon ja huolenpitoon. Nyt haluaisin suuntautua ensihoitoon....

Hei! Olen valmistunut lähihoitajaksi 2002, suuntautuminen sairaanhoitoon ja huolenpitoon. Nyt haluaisin suuntautua ensihoitoon. Onko se mitenkään mahdollista? Ja niin että sen voisin tehdä työn ohessa (kolmivuorotyö).

Vastattu Vastattu 9.8.2016

Kiitos viestistäsi!

Ensihoidon koulutus on muuttunut. Vuodesta 2014 on alkanut koulutuskokeiluna ensihoidon perustutkinto, jossa ensihoidon opinnot alkavat jo ensimmäisen lukuvuoden aikana ja jatkuvat koko kolmevuotisen koulutuksen ajan.

Lähihoitajatutkinnon perusteella voit hakeutua ammattikorkeakoulun ensihoidon opintoihin, jolloin saat enemmän valmiuksia toimia ensihoidon kentillä.

terv. Nettiopo

Jätetty 31.7.2016

asuntola

Hei mistä tietää saako muhokselta asuntola paikan kun koulusta tulleista lapuissa lukee että myönnetystä asuntola paikasta ei...

Hei mistä tietää saako muhokselta asuntola paikan kun koulusta tulleista lapuissa lukee että myönnetystä asuntola paikasta ei tule ilmoitusta?

Vastattu Vastattu 1.8.2016

Hei

Sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan Muhoksen asuntolaohjaajaan. Numeron löydät kutsun mukana tulleesta tiedotteesta (Tiedote Muhoksen opiskelija-asuntolasta 2016).

t. Opo

Ohjeita Nettipon käyttäjälle

Nettiopo on Oulun seudun ammattiopisto OSAOn verkkopalvelu, jonka avulla ohjaamme ja neuvomme hakijoita koulutusvalintaan liittyvissä asioissa.

Nettiopolta voit kysyä ammatinvalintaan, OSAOon ja opiskeluun liittyviä asioita. Kysymykseesi vastaa se OSAOn opinto-ohjaajista, jolla on paras tietämys juuri sinua mietityttävästä asiasta.

Julkisella verkkosivulla ei näy nimesi eivätkä muutkaan tietosi. Otsikoithan kysymyksesi kuvaavasti ja valitset osuvimman kysymyskategorian.

Jos kysymyksesi on henkilökohtainen etkä halua sitä nettiin näkyville, lähetä se sähköpostilla osoitteeseen opot@osao.fi. Tällöin sinulle vastataan henkilökohtaisesti sähköpostilla. Kun lähetät kysymyksesi Nettiopolle, myös muut näkevät kysymyksesi ja saavat asiaan vastauksen.