OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Nettiopo
Ohjeet

Nettiopo

Nettiopo on Oulun seudun ammattiopisto OSAOn verkkopalvelu. Nettiopo vastaa kysymyksiisi ammatillisesta koulutuksesta ja opiskelusta OSAOssa.

Nettiopo ei voi vastata kysymykseesi, oletko päässyt opiskelemaan. Ilmoitamme opiskelijaksi valituille tiedot kirjeellä. ks. Opiskelijavalinta »

Jätä kysymys
Tilaan myös OSAOn uutiskirjeen.
Uusimmat ensin Suosituimmat ensin
Kategoriat
Kaikki kysymykset Hakeminen Opiskelu Tutkinnot Ammattilukio Valmentava koulutus Oppisopimus Opiskelijapalvelut Muu kysymys
Jätetty 18.5.2017

autoala

Tarvitseeko autoalalle esim autokorinkorjaajaksi tai kuljettajaksi minkäänlaista kokemusta autoista? onko autoaloille...

Tarvitseeko autoalalle esim autokorinkorjaajaksi tai kuljettajaksi minkäänlaista kokemusta autoista? onko autoaloille pääsykokeita?

Vastattu Vastattu 19.5.2017

Autonkorinkorjaajaksi (autoalan perustutkinto) tai autonkuljettajaksi (logistiikan perustutkinto) haluavalla ei tarvitse olla kokemusta alan töistä. Kiinnostus alaa kohtaan riittää. Yhteishaussa hakeneille ei pääsykokeita  näille aloille OSAOssa ole. Aikuiskoulutukseen hakeneet haastatellaan.

t. Opo

Jätetty 2.5.2017

Kansainvälinen liiketalous engl. kielinen - kaksoistutkinto

Hei! Voiko merkonomin kansainvälisen englanninkielisen perustutkinnon ohella suorittaa lukio-opintoja, eli kaksoistutkinnon? Vai...

Hei! Voiko merkonomin kansainvälisen englanninkielisen perustutkinnon ohella suorittaa lukio-opintoja, eli kaksoistutkinnon? Vai onko tuo mahdollisuus vain suomenkielisellä puolella?

Kiitos etukäteen vastauksesta!

Vastattu Vastattu 3.5.2017

Hei Matilde

Kansainvälisen englanninkielisen perustutkinnon ohella ei voi opiskella kaksoistutkintoa eli lukio-opintoja.Liiketalouden perustutkinnon suomenkielisellä puolella on mahdollista opiskella lukio-opintoja. t. Netti-opo

Jätetty 27.4.2017

Montako opiskelijapaikkaa on näyttötutkintopohjaiseen lähihoitaja koulutukseen tänä vuonna?

Monta opiskelija paikkaa tänä vuonna on näyttötutkinto pohjaiseen koulutukseen? Paljonko hakijoita oli yhteensä?

Monta opiskelija paikkaa tänä vuonna on näyttötutkinto pohjaiseen koulutukseen? Paljonko hakijoita oli yhteensä?

Vastattu Vastattu 2.5.2017

Hei !

Näyttötutkintona järjestettävään sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutukseen on aloituspaikkoja n. 110 vuonna 2017.

Hakijoita vuoden 2017 koulutuksiin on ollut yli 400.

t. nettiopo

Jätetty 24.2.2017

Selvennys

Eli siis T-kortti suoritetaan maatalous perustutkinnon aikana koulussa? Ettei haittaa jos korttia ei ole vielä koulutukseen...

Eli siis T-kortti suoritetaan maatalous perustutkinnon aikana koulussa? Ettei haittaa jos korttia ei ole vielä koulutukseen tullessa

Vastattu Vastattu 24.2.2017

Hei

Juuri näin. T-kortin voi suorittaa koulutuksen aikana.

t. Opo 

Jätetty 20.2.2017

T kortti

Kuuluuko traktorikortin suorittaminen maatalousalan perustutkintoon?

Kuuluuko traktorikortin suorittaminen maatalousalan perustutkintoon?

Vastattu Vastattu 21.2.2017

Hei

Kyllä T-luokan ajolupa (traktorikortti) kuuluu maatalousalan perustutkinnon ammattitaitovaatimuksiin.

t. Opo

Jätetty 18.2.2017

Alojen erot

Hei! Minua mietityttää, että miten eläintenhoitajan perustutkinto ja maatalouden perustutkinto eroaa toisistaan? Vai kuuluuko tuo...

Hei! Minua mietityttää, että miten eläintenhoitajan perustutkinto ja maatalouden perustutkinto eroaa toisistaan? Vai kuuluuko tuo eläintenhoito maatalouden perustutkintoon koska se löytyy samalta sivulta kun hakee pelkkää maatalouden perustutkintoa. ?Millainen sisältö on maatalouden perustutkinnossa?

Vastattu Vastattu 20.2.2017

Hei

Eläintenhoito on yksi maatalousalan perustutkinnon osaamisala, josta valmistutaan eläintenhoitaja nimikkeellä. Muita maatalouden osaamisaloja ovat maatilatalous ja maatalousteknologia, joista valmistutaan nimikkeellä maaseutuyrittäjä.

Yhteishaussa haetaan erikseen eläintenhoitajakoulutukseen (eläintenhoidon osaamisala) ja maaseutuyrittäjäkoulutukseen (maatalousalan perustutkinto). Tarkempaa tietoa koulutusalojen sisällöistä löydät opetussuunnitelmasta: http://www.osao.fi/media/opetus-ja-arviointisuunnitelmat-01082015-alkaen/maatalousalan-perustutkinto.pdf

t. Opo

Jätetty 16.2.2017

Pienkonekorjaajaksi

Sopiiko tuo Pienkonekojaaja Sellaiselle joka on hieman ollut tekemisissä Mopojen kanssa? Tarviiko mitään erikoisaitoja

Sopiiko tuo Pienkonekojaaja Sellaiselle joka on hieman ollut tekemisissä Mopojen kanssa? Tarviiko mitään erikoisaitoja

Vastattu Vastattu 20.2.2017

Hei

Pienkonekorjaajaksi opiskelevalla ei tarvitse olla kouluun tullessa mitään erityistaitoja. Ainoastaan kiinnostus koneiden korjaamiseen riittää.

t. Opo

Jätetty 17.2.2017

Asuntolahaku

Hei! Olisin kiinnostunut hakemaan yhteishaussa eri paikkakunnalle opiskelemaan ja kotiini tulee matkaa joten asuntola olisi...

Hei! Olisin kiinnostunut hakemaan yhteishaussa eri paikkakunnalle opiskelemaan ja kotiini tulee matkaa joten asuntola olisi pakollinen. Milloin asuntolahakemus täytyy jättää ja missä sijaitsee Muhoksen asuntola jos hakee maaseutuyrittäjä -puolelle opiskelemaan?

Vastattu Vastattu 20.2.2017

Hei

Haku asuntolaan tapahtuu siinä vaiheessa, kun tieto opiskelijaksi valinnasta tulee kesäkuun 15 päivän jälkeen. Hyväksymiskirjeessä on ohjeet asuntolahakemuksen tekemiseen. Muhoksen asuntola sijaitsee oppilaitoksen yhteydessä (Kirkkotie 1).

t. Opo

Jätetty 7.2.2017

Opintolinjan vaihto

Minulla on opiskelupaikka aikuiskoulutuspuolella jalometalli-linjalla, lisäksi minulla on kuvataide -artesaanisuorituksia...

Minulla on opiskelupaikka aikuiskoulutuspuolella jalometalli-linjalla, lisäksi minulla on kuvataide -artesaanisuorituksia Raahesta . Olen kuitenkin joutunut olemaan opinnoista suuren osan pois terveydellisten syiden vuoksi. Haluaisin vaihtaa uudelle alkavalle artesaanilinjalle(yritystoimintaan painottuva);onkohan mahdollista?

Vastattu Vastattu 8.2.2017

Hei.

Yritystoimintaan painottuvan artesaaanikoulutuksen hakijat osallistuvat pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen keväällä 2017. Haet ihan normaalisti OSAOn koulutuskalenterin kautta ja osallistut pääsykokeeseen, kun kutsun saat. Kokeeseen kuuluu ppsykologinen testi ja haastattelu, johon voidaan hyväksyä viime vuotisen jalometallin tulokset. Muuhun kokeeseen osallistut kuten muutkin hakijat.  

Terv. Pikisaaren opo

Jätetty 3.2.2017

tekstiili artesaaniksi aikuisena

Hei! Olisin kiinnostunut nyt 31-vuotiaana opiskelemaan tekstiilialan artesaaniksi. Olen suorittanut aikasemmin liiketalouden...

Hei!

Olisin kiinnostunut nyt 31-vuotiaana opiskelemaan tekstiilialan artesaaniksi. Olen suorittanut aikasemmin liiketalouden perustutkinnon sekä myyjän ja sisustusneuvojan ammattitutkinnot. Saanko näillä korvattua opintoja? Onko teillä olemassa aikuisryhmää artesaani koulutuksessa? Voisiko oikea henkilö olla minuun yhteydessä.

Vastattu Vastattu 6.2.2017

Hei.

Voit hakea käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon, tekstiilialan artesaaniksi, OSAOn koulutuskalenterissa 21.2.2017 avautuvaan aikuiskoulutukseen. Hakeutumisajan jälkeen tekstiilialan opettajat haastattelevat sinut ja tuolloin voit kertoa aiemmista opinnoistasi. Alussa tehdään opintojen henkilökohtaistaminen, ja siinä huomioidaan ne alueet, joita esität sisällytettäväksi artesaanitutkintoon. Kysy tarkempia tietoja Pikisaaren opinto-ohjaajalta, 0505359820. 

Ohjeita Nettipon käyttäjälle

Nettiopo on Oulun seudun ammattiopisto OSAOn verkkopalvelu, jonka avulla ohjaamme ja neuvomme hakijoita koulutusvalintaan liittyvissä asioissa.

Nettiopolta voit kysyä ammatinvalintaan, OSAOon ja opiskeluun liittyviä asioita. Kysymykseesi vastaa se OSAOn opinto-ohjaajista, jolla on paras tietämys juuri sinua mietityttävästä asiasta.

Julkisella verkkosivulla ei näy nimesi eivätkä muutkaan tietosi. Otsikoithan kysymyksesi kuvaavasti ja valitset osuvimman kysymyskategorian.

Jos kysymyksesi on henkilökohtainen etkä halua sitä nettiin näkyville, lähetä se sähköpostilla osoitteeseen opot@osao.fi. Tällöin sinulle vastataan henkilökohtaisesti sähköpostilla. Kun lähetät kysymyksesi Nettiopolle, myös muut näkevät kysymyksesi ja saavat asiaan vastauksen.