OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Hakijalle / Opiskelijavalinta

Yhteishaku

Mikäli olet antanut luvan julkaista valintatiedon nettisivuillamme, julkaisemme sen netissä sekä koulutusyksiköiden ovilla.

Emme saa antaa opiskelijavalintatietoja puhelimessa, koska emme voi silloin tarkistaa, onko soittaja se, joka sanoo olevansa. Sähköpostilla annamme tietoja vain, mikäli pyyntö on lähetetty siitä sähköpostista, jonka hakija on antanut hakemuksessaan.

Saat valintojen tuloksista kirjeen siihen osoitteeseen, jonka annoit hakulomakkeella. Kirje sisältää mm. ohjeet paikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta. Ota opiskelupaikka vastaan ohjeiden mukaan. Huomaathan, että kirjepostin kulku vastaanottajalle saattaa kestää muutaman päivän. Lähetä kirje ajoissa, että se ehtii perille viimeistään 29.6.2017. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan myös Oma Opintopolku -palvelussa, mikäli käytössäsi on henkilökohtainen mobiilivarmenne tai verkkopankkitunnukset.

Jos et tullut valituksi koulutukseen, saat jälkiohjauskirjeen suoraan Opetushallituksesta, jossa kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut. Nämä kirjeet postitetaan aikaisintaan 15.6.2017.

Nettiopo ei voi vastata kysymykseesi, oletko päässyt opiskelemaan tai onko vastaanottoilmoituksesi tullut perille.

Jos kysymyksesi on henkilökohtainen etkä halua sitä nettiin näkyville, lähetä se sähköpostilla osoitteeseen opot@osao.fi, siitä sähköpostista jonka annoit hakulomakkeella. Tällöin sinulle vastataan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Lisää yhteishausta »

Haku ylioppilaille »

Lisähaku

Yhteishaun lisähaku avataan aikaisintaan kesäkuussa 2017, mikäli yhteishaussa jää vapaita koulutuspaikkoja. Lisähaku löytyy Opintopolusta.

Erillishaku

Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea ammatillisen koulutuksen yhteishaussa tai lisähaussa. Lukion suorittaneet voivat hakea yhteishaussa ja lisähaussa ammatillisen koulutuksen lukiopohjaisille paikoille. Ammatillisen tutkinnon suorittaneille sekä ylioppilaille ja lukion suorittaneille pääväylä ammatilliseen perustutkintoon on näyttöperusteinen ammatillinen koulutus, jonne haetaan OSAOn koulutuskalenterin kautta erillishakuna.