OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Hakijalle / Osaamisohjelmat 20–50-vuotiaille

Osaamisohjelmat 20–50-vuotiaille

Nuorten aikuisten osaamisohjelma ja aikuisten osaamisperustan vahvistaminen

Tarjoamme sinulle 20–50-vuotias vailla aiempaa tutkintoa uuden joustavan ja käytännönläheisen väylän sekä paremmat mahdollisuudet kouluttautua ammattiin.

OSAOssa voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, oppilaitoksessa tai oppisopimuskoulutuksen avulla. Opinnot suoritetaan näyttötutkintoina. Näyttötutkinnot ovat osaamisen hankkimistavasta riippumattomia. Aiempi osaaminen huomioidaan osana tutkintoa, eikä sinun tarvitse opiskella mitään ylimääräistä. Opiskelet osan tutkinnosta työssäoppien.

Osaamisohjelmissa panostetaan opintojen aikaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Henkilökohtainen opintopolkusi suunnitellaan juuri sinulle sopivaksi ja siinä huomioidaan osaamisesi, tarpeesi ja toiveesi. Lähtökohtasi vaikuttavat myös tarjottavaan ohjaukseen, tukeen ja neuvontaan sekä sinulle valittaviin oppimisjärjestelyihin ja -ympäristöön. Näin luodaan hyvät mahdollisuudet opinnoissa menestymisellesi! Suorittamalla ammatillisen tutkinnon vahvistat ammattitaitoasi ja saat todistuksen osaamisestasi, mikä parantaa työllistymismahdollisuuksiasi.

Nuorten yhteiskuntatakuuseen kuuluva nuorten aikuisten osaamisohjelma on tarkoitettu 20–29-vuotiaille nuorille, joilla ei vielä ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Osaamisohjelma tarjoaa käytännönläheisen ja joustavan mahdollisuuden ammatillisen tutkinnon suorittamiseen. Nuorten
aikuisten osaamisohjelmaan alkaa uusia ryhmiä Haukiputaan yksikössä ja Kaukovainion
liiketalouden yksikössä vuonna 2016. Seuraa koulutuskalenteria!

Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen -ohjelma on kohdennettu 30–50-vuotiaille aikuisille vailla aiempaa tutkintoa. Tavoitteena on edistää aikuisten edellytyksiä vastata muuttuvien työmarkkinoiden osaamistarpeisiin ja edesauttaa kohderyhmän mahdollisuuksia oman osaamisensa kehittämiseen. Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen -ohjelman rahoitus loppuu, eikä OSAOssa enää perusteta uusia alkavia
ryhmiä.

Ohjelmia rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hae koulutukseen

Tutustu koulutustarjontaan ja hae koulutuksiin osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Osaajan paikka

Osaajan paikka -neuvontapisteestä saat tietoa kaikesta ammatillisesta aikuiskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutuksesta.

Torikatu 23, 3. krs., Oulu tai
p. 040 141 5320.

Lisätietoja

Projektikoordinaattori Niko Finnilä
p. 050 317 4648, niko.finnila@osao.fi

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) »
Esite osaamisohjelmista »

Linkit

Päivitetty: 02.11.2015 klo 12:33