OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Taksiliikenteen yrittäjäkoulutus

Taksiliikenteen yrittäjäkoulutus

Taksiliikenteen yrittäjäkoulutus

Lisätietoja

koulutussihteeri Pirkko Heiskanen,
p. 050 593 9923,
pirkko.heiskanen@osao.fi

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu henkilöille, joiden tavoitteena on toimia itsenäisenä taksiyrittäjänä. Koulutus ei sisällä pääsyvaatimuksia. Koulutus antaa osallistujille valmiudet taksiyrittäjänä toimimiseen.

Ajankohta
21.8. - 8.9.2017

Koulutus järjestetään päiväkoulutuksena ja se kestää yhteensä 15 päivää. Koulutuspäivät alkavat klo 8.15 ja päättyvät aiheesta riippuen klo 16–18. Koulutuksessa on läsnäolovelvollisuus. Hyväksytty poissaolomäärä koulutuksen aikana on enintään 18 tuntia. Taksiliikenteen yrittäjäkoulutus järjestetään yhteistyössä Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) ja Suomen Taksiliiton kanssa.

Koulutuksen sisältö
Koulutus sisältää mm. seuraavia aiheita:
Ajoneuvotekniikka, asiakaspalvelu, budjetointi, henkilökohtainen myyntityö, henkilökohtainen tehokkuus, liikekirjanpito, liikenneturvallisuus, liikenteen harjoittamista koskeva lainsäädäntö, markkinointi, rahoitus, sisäinen laskenta, taksiala liiketoimintana, vakuutukset, vammaiskuljetukset, verotus sekä yritystoiminnan suunnittelu ja perustaminen.

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu.

Hinta
Koulutuksen hinta on 1 872,40 € (sis. alv 24 %). Hintaan sisältyy opetuksen lisäksi koulutusmateriaali ja lounas oppilaitoksen ravintolassa. Oppilaitoksessa sijaitsee myös oppilaskunnan kahvio. 

Yrittäjäkoe
Taksiliikenteen yrittäjäkoulutus sisältää yrittäjäkokeen, joka pidetään 12.9.2017. Yrittäjäkokeen järjestää Liikenteen turvallisuusvirasto (TraFi) Kaukovainion liiketalouden yksikön tiloissa. Kokeen hinta on 200 € / koekerta sekä todistusmaksu 42 €.

Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) on mahdollista hyväksyä yrittäjäkokeeseen Taksiliikenteen yrittäjäkoulutusta suorittamaton henkilö, jolla on vähintään kahden vuoden työkokemus henkilöliikennettä harjoittavan yrityksen johtotehtävistä tai jolla on soveltuva ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto. Hakijaa pyydetään olemaan asiasta yhteydessä Liikenteen turvallisuusvirastoon.

Taksiluvan myöntäminen
Taksiluvan myöntää hakijalle ELY-keskus. Taksilupa on mahdollista myöntää uudelle hakijalle, joka on oikeustoimikelpoinen, hyvämaineinen ja kykenee vastaamaan taloudellisista velvoitteistaan. Hän on suorittanut Taksiliikenteen yrittäjäkoulutuksen sekä läpäissyt koulutukseen sisältyvän yrittäjäkokeen hyväksytysti. Lisäksi hakijalla on oltava vähintään kuuden kuukauden työkokemus taksinkuljettajana toimimisesta.

Ilmoittautuminen
Koulutukseen ilmoittaudutaan osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Osallistujat valitaan koulutukseen hakemusten saapumisjärjestyksessä. Kutsukirjeet ja sitovat ilmoittautumislomakkeet lähetetään valituille noin 2-3 viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Vapaita opiskelupaikkoja on mahdollista tiedustella koulutuksen alkamispäivään asti.

Peruutusehto
Koulutukseen hakeutumisen jälkeen osallistujalle lähetetään sitova ilmoittautumislomake. Sitovan ilmoittautumislomakkeen täytettyään hakija sitoutuu maksamaan koulutusmaksun.

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Näyttötutkinto
Oppisopimus
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Suorahaku