OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus

Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus

Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus

Lisätietoja

koulutussihteeri Pirkko Heiskanen,
p. 050 593 9923,
pirkko.heiskanen@osao.fi

Koulutuksen tavoitteena on antaa liikenneyrittäjäksi aikovalle riittävä ammattitaito tavaraliikenteen elinkeinonharjoittamiseen.

Kohderyhmä
Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus on tarkoitettu kaikille kuljetusalalle tuleville tai kuljetusalalla jo toimiville, jotka aikovat perustaa oman kuljetusyrityksen ja tarvitsevat tavaraliikenneluvan. Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus on tarkoitettu myös toisen palveluksessa toimiville liikenteestä vastaaville. Alan aikaisempi kokemus ei ole välttämätön.

Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutuksen suorittaminen on edellytys liikennekokeeseen osallistumiselle ja tutkinnon suorittamiselle.

Ajankohta 
Seuraa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Koulutus kestää yhteensä 140 tuntia ja se toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutuspäivät alkavat klo 8.30 ja päättyvät aiheesta riippuen n. klo 16.00. Koulutuksessa on läsnäolovelvollisuus, sallittu poissaolomäärä on 15 prosenttia kurssin asetuksen mukaisesta tuntimäärästä. Muutokset mahdollisia.

Koulutuksen sisältö
Koulutus sisältää mm. seuraavia aiheita:
Yrityksen perustaminen, liikeidea- ja toimintasuunnitelma, kuljetusten kustannuslaskenta, tavaraliikennelaki ja asetus, rajanylitysmuodollisuudet, ulkomaan kuljetukset, kuljetussopimukset, ajo- ja lepoaika-asetus, kuljettajalta vaadittava pätevyys, ajoneuvojen mitat ja massat, vaarallisten aineiden kuljetus, ajoneuvotekniikka, ajopiirturi ja sen käyttö, ajoneuvon ja osien valinta, lastin käsittely- ja kuormauslaitteet sekä erikoiskuljetukset.

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu.

Hinta
Koulutuksen hinta on 1 773,20 € (sis. alv 24 %). Hintaan sisältyy opetuksen lisäksi koulutusmateriaali ja lounas oppilaitoksen ravintolassa.

Yrittäjäkoe
Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus sisältää yrittäjäkokeen. Liikenteen turvallisuusvirasto (TraFi) järjestää yrittäjäkokeen Kaukovainion liiketalouden yksikön tiloissa. Kokeen hinta on 200 €/koekerta sekä todistusmaksu 42 €.

Tavaraliikenneluvan myöntää hakijalle ELY -keskus.

Tavaraliikenneluvan myöntäminen
Tavaraliikennelupa on mahdollista myöntää uudelle hakijalle, joka on oikeustoimikelpoinen, hyvämaineinen, vakavarainen ja saanut ammattitaidosta Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) myöntävän todistuksen. Hakijan tulee olla suorittanut Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutuksen ja/tai läpäissyt koulutukseen sisältyvän yrittäjäkokeen hyväksytysti.

Yhteistyökumppanit
Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus järjestetään yhteistyössä Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) kanssa.

Ilmoittautuminen
Koulutukseen ilmoittautudutaan osoitteessa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Osallistujat valitaan koulutukseen hakemusten saapumisjärjestyksessä. Kutsukirjeet ja sitovat ilmoittautumislomakkeet lähetetään valituille ennen koulutuksen alkamista. Vapaita opiskelupaikkoja on mahdollista tiedustella koulutuksen alkamispäivään asti.

Peruutusehto
Koulutukseen hakeutumisen jälkeen osallistujalle lähetetään sitova ilmoittautumislomake. Sitovan ilmoittautumislomakkeen täytettyään hakija sitoutuu maksamaan koulutusmaksun.

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Näyttötutkinto
Oppisopimus
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Suorahaku