OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Valmentava koulutus

Valmentava koulutus

Valmentava koulutus

Lisätietoja

Lea Perhomaa,
p. 050 590 9662 
lea.perhomaa@osao.fi

Pudasjärven Valma 
Liisa Lehto 
p. 040 512 1304
liisa.lehto@osao.fi

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) on tarkoitettu niille, joilla on halu päästä ammatilliseen koulutukseen tai joilla on tähtäimessä oppisopimuskoulutus. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää enintään yhden vuoden. 30 osaamispistettä suoritettuasi saat 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat hakeutua myös aikuiset ja maahanmuuttajataustaiset henkilöt, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Erityisestä syystä voidaan ottaa tutkinnon jo suorittanut, jos valmentavan koulutuksen suorittaminen on jatko-opintovalmiuksien hankkimiseksi perusteltua.

Koulutuspaikat
Järjestämme valmentavaa koulutusta yksiköidemme yhteistoimintana Kontinkankaan ja Pudasjärven yksiköissä.

Toteutamme koulutuksen yhteistyössä Oulun Palvelualan Opiston kanssa.

Koulutuksen sisältö
Valmentavan koulutuksen alkaessa saat henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja suunnittelet sen myötä koulutuksen sisältöjä henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Saat ammatinvalinta- ja uraohjausta, mahdollisuuden tutustua eri aloilla, perustietojen ja -taitojen kertausta ja apua arjen- ja elämänhallintaan. Koulutuksessa perehdymme mm. työelämässä tarvittaviin taitoihin ja tutustutaan työelämään oikeilla työpaikoilla.

Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen -kokonaisuus sisältää tarpeen mukaan suomen kielen opintoja (tavoitteena B1-kielitaitotaso).

Tarvittaessa opiskelija voi korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Opiskelijana sinun on mahdollista siirtyä tutkintoon johtaviin opintoihin joko oppilaitosmuotoisen opiskelun tai oppisopimuskoulutuksen kautta kesken VALMA-vuoden. VALMA-koulutuksessa on mahdollista rakentaa hyvin yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja.

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku osoitteessa www.opintopolku.fi. Aloitus on mahdollista myös kesken lukuvuoden, mikäli koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja. Vapaita paikkoja voi tiedustella Lea Perhomaalta lea.perhomaa@osao.fi

Varsinaisia pääsykokeita ei ole, mutta kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Seuraava Valma-koulutus alkaa elokuussa 2017. Hakuaika 23.5.-25.7.2017 www.opintopolku.fi –sivustolla. Valma -esite.
Koulutus opintopolussa »
Hakulomake »

Maahanmuuttajataustaiselta hakijalta varmistetaan riittävä kielitaito (taso A2.2). Kielitaitotaso A2.2. tarkistetaan kielikokeella tai hakijan esittämällä todistuksella. Katso tarkemmat ohjeet »

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Näyttötutkinto
Oppisopimus
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Suorahaku