OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi

MyOppis - kokemuksia, ajatuksia ja tuntemuksia Rovaniemeltä

Lue lisää »

Uussuomalainen palapeli

Maahanmuuttaja, pakolainen, turvapaikan hakija, kiintiöpakolainen, turvapaikan saanut... On maahanmuuttajia ja maahanmuuttajia, mutta millä statuksella kukin on Suomessa. Osa on tullut töihin tai avioliiton kautta Suomeen. Ulkonäkökään ei kerro kaikkea. Lue lisää »

DigOsPe -hankkeessa otettiin digilaitteet haltuun

DigOsPe -hankkeen mobiililaite käyttöönottokoulutus pidettiin maaliskuun toinen päivä. Koulutuksessa hankkeen toimijat OSAOsta ja PSK:sta perehtyivät GoPro-kypäräkameran, älypuhelimen ja iPad-tabletin peruskäyttöön. Lue lisää »

Tutustumista, toimintaa ja tulevaisuuden selkiyttämistä turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimushankkeessa!

”Tämä on harjoitus, tämä on harjoitus”… keskusradiosta kuultu poistumisharjoitus katkaisi lennokkaan hanketapaamisemme yllättävästi. Hankkeessa ei kuitenkaan enää harjoitella vaan tehdään ja testataan uusia malleja rohkeasti! Lue lisää »

Vlogi: Oppimisympäristöjen turvallisuus

Tässä Reformi haltuun -työpajan vlogissa pohditaan oppimisympäristöjen turvallisuutta niin koulussa kuin työpaikoilla tapahtuvassa opetuksessa. Lue lisää »

Työelämäläheisyys-työpaja 14.9.

Lue lisää »

Digitaalisuus osaamisperusteisuuden tueksi- työpaja

Lue lisää »

K2K-mentorointiin osallistuneen uuden opettajan tarina

Mentorointi on tosi tarpeellinen uudelle opettajalle. Odotin, että saan ohjausta ja tukea sekä turvaa ja varmuutta uudessa ammatissa. Alussa ajattelin, että kyllä nykyajan nuoret ovat ehkä haastavampia kuin ennen, mitenkähän nämä on ennen hoidettu? Olen huomannut että mentorillani oli karismaa, hyviä jämäköitä ideoita kokemuksen kautta sekä työelämäosaamista tähänkin. Hiljainen tieto jaettavaksi on tärkeää, pelkkä teoria ei riitä ja tarvitaan historian kahinaa että entinenkin tieto säilyy muuttuvassa maailmassa. Lue lisää »

An Overview of OSAO’s Erasmus+ Mobility Activities in 2015 – 2016

Lue lisää »

Lyhyillä vaihtojaksoilla on merkitystä – kokemuksia Nordplus Junior -hankkeesta

Vaikka yleinen trendi Euroopassa ja eritoten Suomessa on ollut pidentää vaihtojaksoja yli kahdenkin kuukauden pituisiksi, on myös lyhyillä jaksoilla paikkansa kansainvälisessä toiminnassa. Eräs hyväksi koettu rahoituslähde näille vaihtojaksoille on Nordplus-hankkeet, joiden kautta voimme toteuttaa muun muassa luokkavaihtoja Skandinaviaan ja Baltian maihin. Lue lisää »

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.

Blogiarkisto