OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi

...kuin sieniä sateella

Viime kesästä nuorten tietämys itsensä työllistämisestä vähintään kesän ajaksi on lisääntynyt merkittävästi. Edelläkävijöiden esimerkit ovat innostaneet yhä useampia nuoria kokeilemaan miniyrittäjyyttä joko omalla ammattialallaan tai jollain toisella itseä kiinnostavalla toimialalla. Uutisia kekseliäistä ja rohkeista nuorista on voinut lukea niin sosiaalisesta kuin perinteisemmästäkin mediasta. Lue lisää »

Nuorta voimaa Kalajoella

Keskiviikkona 25.2.2015 Kalajoen ammattiopistolla, JEDU:lla, järjestettiin Pohjois-Suomen NY-aluemessut. Paikalle oli saapunut 25 yritystä peruskoulun 9. luokalta, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista esittele-mään osaamistaan ja tuotteitaan. Tilaisuus toimi samalla aluekarsintana huhtikuussa Helsingissä järjestet-täviin NY Uskalla Yrittää 2015 –finaaleihin, johon valikoituu yhteensä 300 nuorta NY Vuosi Yrittäjänä –ohjelmaan osallistuneesta 4500 nuoresta. OSAOa messuilla edustivat pikisaarelaiset 10 tikkiä kankaalla NY, Bambi Media NY ja Koru Sieppo NY. Lue lisää »

#eläyritä

Tämä koulutuspäivämme hashtag ei kuulosta alkuun kovinkaan yrittäjyyttä kannustavalta sanayhdistelmältä, mutta se on todellisuudessa juuri sitä kuopiolais-oululaisittain viännettynä. Sehän tarkoittaa Elä! ja Yritä! Ja kun hankkeemme työntekijöistä on yli puolet savolaisia, se voi tarkoittaa myös oikeastikin että elä yritä! Tai sitten ei. Otappa selevää... Lue lisää »

Kauneuskujaa pitkin yrittäjyyteen -opiskelijablogi

Ensin jännitti tuleeko tarpeeksi asiakkaita vai olisiko kannattanut hakea töitä muualta, mutta loppua kohden enempää asiakkaita ei olisi voinut ottaa. Lue lisää »

Matkatarinoita kesätyöyrityksissä, osa II

Nuorten luovuudesta ja ahkeruudesta koin jälleen yhden esimerkin, kun menin tapaamaan Veera Ylikotilaa, 19, Liikuntakeskus Hukan pihalle, jossa toimii hänen yrityksensä Veeran Pyöräpaja. Lue lisää »

Matkatarinoita kesätyöyrityksissä I

Lomieni jälkeistä työelämää ei voisi paljon paremmin aloittaa kuin vierailemalla nuorten perustamissa yrityksissä Limingassa ja Muhoksella. Sitä luovuutta, intoa ja rohkeutta, mitä nämä tapaamani nuoret edustivat ja hehkuivat, ei tällainen 1990-luvun lama-aikana nuoruutensa viettänyt voi kuin ihailla ja hämmästellä. Lue lisää »

Vanhasta - joskus rikkonaisesta - syntyy jotain uutta

Harjoitusyritystoiminta ja Kesäyrittäjyys antavat nuorille mahdollisuuden kokeilla yrittämistä. Parhaimmillaan siitä on hyötyä niin lisätienestin ja työkokemuksen kuin opintojen etenemisenkin kannalta. Yrittäjämäisen ajattelun ja toiminnan kautta saaduilla taidoilla ja onnistumisen kokemuksilla on tietysti mittaamaton merkitys myös nuoren oman elämän hallinnan ja tulevaisuuden työelämässä pärjäämisen kannalta. Lue lisää »

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.

Blogiarkisto