OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hankkeet / Hankeblogi / Hankeblogi / Tutustumista, toimintaa ja tulevaisuuden selkiyttämistä turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimushankkeessa!

Tutustumista, toimintaa ja tulevaisuuden selkiyttämistä turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimushankkeessa!

”Tämä on harjoitus, tämä on harjoitus”… keskusradiosta kuultu poistumisharjoitus katkaisi lennokkaan hanketapaamisemme yllättävästi. Hankkeessa ei kuitenkaan enää harjoitella vaan tehdään ja testataan uusia malleja rohkeasti!

Järjestimme MyOppis-verkostohankkeen tapaamisen Oulun Pikisaaressa 21-22.2.2017. Hankeverkostoon kuuluvat Oulun seudun koulutuskuntayhtymän lisäksi, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Luovi ja Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos. Tapaamisessa tutustuttiin verkostotoimijoihin, avattiin yhdessä hankkeemme toimenpiteitä, perusteltiin rajauksia sekä jaettiin tehtävät vastuualueittain eri toimijoille. Hankeverkostomme ehdoton rikkaus on se, että mukana on vahvoja hanketoimijoita, oppisopimustoimijoita, opettajia ja Luovin kautta erityispedagogista näkemystä.

Hankkeessa tavoitteena on muun muassa kehittää erilaisia malleja maahanmuuttajien oppisopimuskoulutukseen sekä tunnistaa aikaisemmin hankittu osaaminen entistä tehokkaammin. Kuinka tavoitamme kohderyhmään kuuluvat opiskelijat? Millaisia tukitoimenpiteitä heille voidaan tarjota? Millaista ohjausosaamista meillä tulisi olla? Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia hankeaikanamme.

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen tulevat olemaan hanketyömme keskiössä. Voisimmeko kokeilla erilaisia tapoja, joilla opiskelijaksi hakeutuva voisi näyttää osaamistaan ja mitä tämä meiltä vaatisi? Pelkona tällä hetkellä on se, ettei todellista osaamista vielä löydetä ja opiskelujen tehostaminen ei toteudu.

Koska maahanmuuttajat ovat tärkeänä kohderyhmänä monessa kehittämishankkeessa, koulutuksen järjestäjiä hemmotellaan runsaalla ja mielenkiintoisella koulutustarjonnalla koskien hankkeen kohderyhmän ohjausta, tukitoimia tai osaamisen tunnistamista. Tarjottimelta voidaan ammentaa omaan tilanteeseen sopivaa koulutusta aina lyhytkoulutuksista vuoden kestäviin kokonaisuuksiin ja osallistuminen on mahdollista joko verkon välityksellä tai osallistumalla yhteisiin koulutustilaisuuksiin.

MyOppis –minun yksilöllinen oppisopimuspolkuni!

Kommentointi

Hankeblogeissa kirjoitetaan koulutuksen kehittämisestä sekä hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyvistä asioista. Kirjoittajina ovat pääasiassa OSAOn hanketoiminnassa mukana olevat henkilöt, kuten projektipäälliköt.

Blogiarkisto