OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi

Urheiluoppilaitokset eriarvoisia

Suomessa toimii tällä hetkellä 15 urheilulukiota ja 15 ammattiopistoa, jotka tarjoavat urheilijoille tarkoitettua koulutusta. Nämä valtakunnallisen erityistehtävän saaneet urheiluoppilaitokset mahdollistavat opiskelijoille opintojen joustavan suorittamisen urheilun ehdoilla. Lue lisää »

Rehtori Paloniemen katsaus vuoteen 2017

Vuoden 2017 tuloksia Oulun seudun koulutuskuntayhtymässä ja Oulun seudun ammattiopistossa voidaan kutsua ainakin varovaisen onnistuneeksi. Ydintehtävän eli koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden osalta ei ole liioittelua puhua erinomaisesta tuloksesta. Lue lisää »

Lisää koulutuspaikkoja

Lue lisää »

Yhteishaku nuorille, jatkuva haku kaikille

Tämän vuoden alussa astui voimaan uusi laki ammatillisesta koulutuksesta. Arkikielessä tästä uudistuksesta on käytetty termiä amisreformi. Sen ydin on yhdistää aikaisempi nuorten ja aikuisten ammatillinen koulutus samaan lakiin. Lue lisää »

Uusi OSAO

- Uusi OSAO on Suomen suurin ammatillinen kouluttaja, kertoo kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi. Lue lisää »

Opiskelijat Amis osaa -tapahtuman markkinoinnissa

Lue lisää »

Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin yhteistyöprojekti

Kontinkankaan yksikön hiusalan kolmannen vuoden opiskelijat osallistuivat yhteistyöprojektiin Madetojan musiikkilukion kanssa. Hiusalan opiskelijat tekivät musiikkilukion Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin erilaisiin rooleihin maskeeraukset ja kampaukset yli 50 esiintyjälle. Lue lisää »

VALMAn kuulumisia

OSAOn Kontinkankaan ja Pudasjärven yksiköissä järjestetään nyt kolmatta lukuvuotta ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA –koulutusta. Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä on peruskoulun päättäneet nuoret, joilla ei vielä ole toisen asteen tutkintoa. Lue lisää »

Ammatillisen koulutuksen tutkintorakenne uudistuu

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on allekirjoittanut helmikuussa 2017 asetuksen mittavasta ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteen uudistuksesta. Lue lisää »

Opettajana Englannissa – kokemuksia parin vuoden jälkeen

Osana OSAOn KV-toimintaa minua pyydettiin kirjoittamaan siitä, millaista opettajan arki on toisessa maassa verrattuna Suomeen. Lue lisää »

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.

Blogiarkisto