OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Nyt / Jutut / Opiskelua englanniksi ja suomeksi

Opiskelua englanniksi ja suomeksi

Opiskelua englanniksi ja suomeksi

Opiskelu OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikössä on vastannut Sharifin odotuksia.

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikön kansainvälisessä merkonomikoulutuksessa pääsee sukeltamaan eri kulttuureihin.

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikössä on mahdollista opiskella kansainvälistä liiketaloutta. Opiskelukielet ovat englanti ja suomi. Osaamisala on hyvä vaihtoehto kaikille kansainvälisestä opiskelusta kiinnostuneille ja luonnollinen jatko esimerkiksi kansainvälisen peruskoulun jälkeen.

Yksi opiskelijoista on Sharif Bahrami, joka aloitti opintonsa viime syksynä. Koulutus on vastannut hänen odotuksiaan ja samalla se kartuttaa hänen kielitaitoaan.

– Meillä on erittäin hyvä meininki luokassa. Opiskelijat ovat ahkeria ja opettajat mukavia. Kaikki ovat motivoituneita ja kiinnostuneita opiskelusta. Pidän myös siitä, että englanniksi opiskellessa löytää paljon enemmän taustamateriaalia, Sharif sanoo.

Opettajia ympäri maailmaa

Kansainvälisyys näkyy osaamisalassa myös opettajien ja IB-pintojen kautta. Tällä hetkellä OSAOn kansainvälisellä opintopolulla on opettaja Isosta Britanniasta, Makedoniasta sekä Kiinasta. Samalla kulttuurien kirjo tulee tutuksi niin opiskelijoille kuin opettajille.

– On erittäin mielenkiintoista tehdä töitä eri kulttuureista tulevien kollegoiden kanssa ja yhdistää suomalaista ammatillista ja kansainvälistä IB-opetusta. Siinä tulee samalla esiin oman systeemimme heikkoudet ja vahvuudet, osaamisalavastaava Eeva Vehmas kertoo.

Valmistuvien työllisyystilanne on tällä hetkellä hyvä ja opiskelijat työllistyvät kansainväliseltä puolelta samoihin töihin kuin muutkin asiakaspalvelun merkonomit. Osa valmistuneista muuttaa opintojen jälkeen Etelä-Suomeen tai esimerkiksi Ruotsiin töihin. Tällöin laajempi kielen osaaminen on tärkeää. IB-opinnot antavat hyvät edellytykset liiketalouden korkea-asteen opintoihin hakeutumiseen.

Rallienglannilla pärjää

Hakijoiden ei kannata pelätä kielivaatimuksia. Ei-suomenkielisille opiskelupaikan edellytyksenä on hyväksytysti suoritettu suomen kielen koe. Opintoihin haetaan pääsykokeen kautta.

– Meillä voi aloittaa rallienglannilla. Tärkeintä on, että opiskelija on valmis avaamaan suunsa ja hänellä on halu ymmärtää. Kielitaito kasvaa sitä mukaan kun sitä käyttää, Vehmas rohkaisee.

Opiskelijat ovat mukana kansainvälisissä projekteissa kielitaitonsa vuoksi ja he pääsevät esittelemään kotimaista osaamista kansainvälisille vieraille.

Sharifin tulevaisuudensuunnitelmat ovat selkeät: jatko-opintoihin yliopistoon ja lopulta ryhtyä menestyneeksi yrittäjäksi. Ensimmäiset askeleet kohti unelmaa on jo astuttu.

Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion liiketalouden yksikössä on yhteishaussa tarjolla kansainvälisen liiketalouden perustutkinnon lisäksi täysin suomenkielinen liiketalouden merkonomin tutkinto sekä datanomin tutkinto. Nuorten yhteishaku on 23.2. – 15.3.2016.

teksti: Saara Kärki
kuva: Taneli Kärki

26 tammikuuta 2016

Tunnisteet: #kansainvälisyys, #liiketalous, #merkonomi

Kommentointi