OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Tämä toimii! Alakoululaisten suunnittelemat lelut valtaavat OSAOn

Tämä toimii! Alakoululaisten suunnittelemat lelut valtaavat OSAOn

Tämä toimii! Alakoululaisten suunnittelemat lelut valtaavat OSAOn

  • Aika: 18.03.2015 klo 09.00 - 18.03.2015 klo 14.00
  • Paikka: OSAO, Kaukovainion tekniikan yksikkö, Kotkantie 2 A, Oulu.

Oulun aluekilpailuun osallistuu noin 22 alakoululaisten ryhmää eri puolilta Pohjois-Suomea. Pääosin ilmoittautuneet tulevat Oulun talousalueelta. Aluetapahtuman voittajaksi valittu ryhmä jatkaa Tampere-talossa 5.5.2015 järjestettävään valtakunnalliseen loppuhuipentumaan.

Ohjelma
9.00 - 10.00 Saapuminen paikalle ja Tämä Toimii! -tuotosten näytteille asettelu liikuntasaliin
10.00 - 10.15 Tapahtuman avaus, yksikönjohtaja Vesa Pirilä
10.15 - 11.30 Tämä Toimii! -ryhmien arviointi. Ensimmäinen osuus (puolet joukkueista)
11.30 - 12.00 Ensimmäiseen arviointiin osallistuvien Tämä toimii! -ryhmien ruokailu
12.00 - 13.30 Tämä toimii! -tuotosten arviointi, toinen osuus
13.30 - 14.00 Loppuhuipentumaan valittujen Tämä toimii! -ryhmien julkistaminen ja tapahtuman päätös.

Liikkuvien leikittävien lelujen, mainosten ja päiväkirjojen arvioinnin lisäksi ohjelmassa on koululaisille ja opettajille mukavaa tekemistä ja tutustumista.

Tämä toimii!
Tämä toimii! on toimintamalli Ihminen ja teknologia -aihekokonaisuuden toteuttamiseen alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille. Alkuvuoden aikana eri puolilla Suomea 10 000 alakoululaista on rakentanut neljän hengen ryhmissä liikkuvia ja leikittäviä leluja Tampereen LUMATE-keskuksen kouluille toimittamista materiaalipaketeista. Projektin aikana koululaiset ovat yhdistäneet eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti käytännön ratkaisuiksi.

Tuloksena on 2 500 liikkuvaa lelua, niiden mainosta ja Tämä toimii! -prosessista kertovaa päiväkirjaa. Leluista koulut ovat valinneet edustusryhmän alueelliseen Tämä toimii! -tapahtumaan, joita järjestetään 9:llä paikkakunnalla eri puolella Suomea. Alueellisissa Tämä toimii! -tapahtumissa riittää ihmeteltävää: miten alakoululaiset saavatkaan samoista materiaaleista niin erilaisia ja rohkeita luovia ratkaisuja! Alakoululaisilla on kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti.

Kilpailun toteuttaa valtakunnallisesti LUMA-keskus Suomi, marraskuussa 2013 perustettu suomalaisten yliopistojen LUMA-keskusten katto-organisaatio. LUMA-keskus Suomi on myös kilpailun päärahoittaja. Kilpailua koordinoi valtakunnallisesti Tampereen LUMATE-keskus. Oulun aluekilpailun järjestää Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion tekniikan yksikkö.

Lisätietoja tapahtumasta ja osallistuvista kouluista kari.kaleva@osao.fi p. 050 3410 630
www.lumate.fi/tamatoimii