OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Tapahtumat / Työ elämään – nuorten ammatti- ja kesätyötreffit

Työ elämään – nuorten ammatti- ja kesätyötreffit

Työ elämään – nuorten ammatti- ja kesätyötreffit

  • Aika: 19.01.2016 klo 09.00 - 19.01.2016 klo 16.30
  • Paikka: Oulun kaupunginteatteri, Kaarlenväylä 2, 90100 Oulu

Tapahtumassa tarjotaan nuorille monipuolisesti tietoa ammatinvalinnasta, eri ammattialoista, työstä ja työn tekemisestä.

Päivän aikana teatterilla on useita työnantajia, eri alojen ammattilaisia ja suuri joukko innokkaita nuoria. Vuonna 2015 tapahtumassa kävi lähes 4000 vierasta koko Pohjois-Pohjanmaan alueelta sekä Lapista.

Työ elämään 2016 -tapahtumassa tarjotaan nuorille monipuolisesti tietoa ammatinvalinnasta, eri ammattialoista, työstä ja työn tekemisestä:

Kesätyötreffeillä nuori saa tietoa harjoittelu- ja kesätyöpaikoista. Esillä on lukuisia työnantajia sekä mm. Oulun kaupungin kesätyömahdollisuuksia ja TE-toimistossa avoinna olevat kesätyöpaikat. Tulevaan tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes parikymmentä yritystä. Mukana kesätöitä nuorille tarjoamassa ovat muun muassa: HR Solutions, OuluES, Oulun kaupungin rekrytointipalvelut, Oulun Pyrintö, Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Prime Sales, Restel, Soppi-hanke (OulunKärpät46) ja StaffPoint.

Ammattikirjastosta nuori voi lainata elävän ammattikirjan, oman alansa ammattilaisen, jonka kanssa voi keskustella työllistymispoluista ja työnteon arjesta. Ammattikirjoja hankitaan koko ajan lisää, tavoitteena on yli 30 eri ammattien edustajaa. Tällä hetkellä mukaan on jo ilmoittautunut ammattien edustajia hyvin erilaisilta aloilta, mm. lähihoitaja, lvi-asentaja, tietoliikenneinsinööri ja rikospoliisi.

Urakahvilasta nuori saa kahvin ja teen lisäksi henkilökohtaista neuvontaa uraohjauksen- ja neuvonnan asiantuntijoilta. Urakahvilasta saa myös vinkkejä siitä, kuinka voi hakea työhön ulkomaille.

Oppilaitosten työnäytökset esittelevät eri ammatteja käytännössä. Vuoden 2016 tapahtumassa esittäytyvät seuraavat alat: kiinteistöpalvelu, kotityö- ja puhdistuspalvelu, kone- ja metalliala, kaivosala, puuprosessit, hevostalous, matkailuala ja kansainvälinen liiketalous

Tietoiskuissa sekä nuoret että opettajat saavat päivän aikana tietoa esim. työn hakemisesta ja kesätyöntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista.

Työ elämään –tapahtumassa järjestetään lisäksi Työnantajien aamukahvit –tilaisuus nuorisotakuu-teemalla klo 8.15 – 10.00. Mikäli työskentelet myös työnantajan roolissa tai työnantajien kanssa, ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen osoitteessa https://player.myzef.com/oulu/ajax/?q=4239-U84ESQdx.

Seuraathan tapahtuman verkkosivustoa osoitteessa www.ouka.fi/tyoelamaan. Päivitämme sinne asioiden edistyessä tietoa päivän ohjelmasta ja käytännön ohjeista, kuten oppilaille ja opiskelijoille jaettavasta materiaalista.