OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Käynnissä olevat hankkeet / Bon Appétit staff

Bon Appétit staff

+
Projektin nimi
Bon Appétit staff
Projektipäällikkö
Pentti Ojala
Alkaa / Päättyy
01.06.2012 / 31.05.2014
Tavoitekuvaus

Hankkeessa kymmenen ravintola-alan asiantuntijaa perehtyi Espanjan, Ranskan ja Itävallan konditoria, ruoka- ja ravintolakulttuuriin ja viinin viljelykseen tutustumalla näissä maissa alalla työskentelyyn sekä yhteistyökouluissa opetussuunnitelmiin ja -menetelmiin ja ammattikoulutukseen. Osa asiantuntijoista perehtyi viinin alkutuotannosta asiakkaalle -prosessiin ja työskenteli myös viinitiloilla ja niissä olevissa ravintoloissa. Etupäässä 2 viikon jaksolla opettajat hankkivat kokemusta alueella, johon ei Suomessa pääse tutustumaan, sillä näiden maiden viinit on kehitetty ruokia ajatellen.

Ulkomaan jaksolla hankittu kokemus auttoi asiantuntijoita valmentamaan opiskelijoita ja välittämään tietojaan niille, jotka olivat vähän myöhemmin menossa työssäoppimisjaksolle vastaavaan paikkaan. Näin pystyttiin lisäämään opiskelijoiden viinin tuotannon ja tyyppien tuntemusta sekä heidän tietouttaan ruuan ja viinin yhdistämisessä.