OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Käynnissä olevat hankkeet / Bon Appétit students

Bon Appétit students

+
Projektin nimi
Bon Appétit students
Projektipäällikkö
Pentti Ojala
Alkaa / Päättyy
01.06.2012 / 31.05.2014
Tavoitekuvaus

Hankkeessa perehdyimme Espanjan, Ranskan ja Itävallan viini-, ruoka- ja konditoriakulttuuriin suorittamalla työssäoppimisjaksoja vastaanottavien partnereiden viinitila-ravintoloissa, ravintoloissa ja kahvila-konditorioissa. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijat (tarjoilijat, kokit) tutustuivat viinin alkutuotannosta asiakkaalle -prosessiin ja työskentelivät viinitiloilla ja niissä olevissa ravintoloissa. Hankkeessa paransimme opiskelijoiden viinin tuntemusta sekä ruuan ja viinin oikeanlaista yhdistämistä. Lisäksi kartutimme opiskelijoiden tuntemusta eri viinimaiden erilaisista raaka-aineista ja kulttuurisidonnaisista ruokatuotteista ruoanvalmistuksen osalta. Elintarvikealan kondiittoriopiskelijat pääsivät kehittämään omia valmiuksiaan Itävallan kuuluisassa kahvilakulttuurissa, jossa vaalitaan perinnetuotteita ja käsityöläisyyttä. Hankkeen avulla lisäsimme opiskelijoiden kieli- ja kulttuuriosaamista sekä kansainvälisiä, ammatillisia valmiuksia ja elinikäisen oppimisen avaintaitojen kehittymistä mm. kieli- ja vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta sekä kehittymistä työelämän/yhteiskunnan muuttuvissa olosuhteissa. Kokit ja tarjoilijat suorittivat jaksonsa Ranskassa, Itävallassa ja Espanjassa ja kondiittorit vastaavasti Itävallassa.

Toteutimme hankkeen yhteistyössä Ammattiopisto Lappian kanssa.

Yhteystiedot

Projektikoordinaattori Pentti Ojala
Puh 050 309 2396
pentti.ojala@osao.fi