OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Käynnissä olevat hankkeet / Täpytin tukena työhön ja itsenäiseen elämään

Täpytin tukena työhön ja itsenäiseen elämään

+
Projektin nimi
Täpytin tukena työhön ja itsenäiseen elämään
Projektipäällikkö
Minna Lintulahti
Alkaa / Päättyy
01.08.2013 / 31.12.2014
Tavoitekuvaus

Täpytin-projektissa tavoitteenamme oli ohjata, tukea ja ottaa käyttöön hyviä toimintamalleja ja käytäntöjä, joilla kehitimme tieto- ja viestintätekniikan käyttöä oppimisessa ja opettamisessa. Kohderyhmänä olivat ammatillisen koulutuksen työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan opetuksen ja ohjauksen opiskelijat, eniten tukea tarvitsevat vammaiset opiskelijat (valmentava II). Nämä opiskelijat saivat käyttöönsä hankkeen kautta tablet-laitteet oppimisen ja kommunikaation tueksi työssä ja itsenäisessä elämässä. Opetushallitus rahoitti projektia.

Tavoitteinamme oli

  1. Etsiä ja kokeilla sovelluksia, joiden avulla käytämme tablet-laitteita opetuksen, oppimisen ja kommunikoinnin tukena ja ensisijaisena apuvälineenä.
  2. Tukea tablet-laitteiden käyttöön ottamista erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opettamisen, oppimisen ja kommunikoinnin tukena tuottamalla sähköinen multimediaopas.
  3. Vahvistaa ja tukea opiskelijoiden oppimista, toiminnanohjausta ja itsenäisyyttä kommunikoinnissa sekä siirtymistä työhön ja itsenäiseen elämään.
  4. Saada kokemusta eniten tukea tarvitsevien opiskelijoiden tablet-laitteiden käyttöönottoon, opastukseen ja ohjaukseen liittyvistä erityiskysymyksistä sekä vertailutietoa tablet-laitteiden tuomasta lisäarvosta oppimisessa valmentava II ja valmentava I –ryhmien opiskelijoiden välillä sekä pari- ja yksilötyöskentelystä.

Pitkän aikavälin tavoitteenamme oli edistää erityistä tukea tarvitsevien työllistymistä ja yhteiskunnallista asemaa teknologian avulla. Teknologia mahdollistaa tasavertaisia välineitä tietoyhteiskunnassa toimimisessa kaikille ja sen tulee olla luonnollinen työväline tiedon etsinässä, käsittelyssä sekä henkilöiden välisessä vuorovaikutuksessa.

Yhteistyökumppanit:

  • Hengitysliitto ry, Ammattiopisto Luovi (koordinaattori)
  • Savon koulutuskuntayhtymä, Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • Koulutuskeskus SEDU
Yhteistyökumppanit
Yhteystiedot

Koulutusjohtaja Minna Lintulahti
Puh 050 3174685
minna.lintulahti@osao.fi

Projektikoordinaattori Mervi Rajaniemi
 Puh 050 591 7867
mervi.rajaniemi@osao.fi