OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Käynnissä olevat hankkeet / Urheiluvalmennuksen erityispalvelut osana ammatillista peruskoulutusta 2017

Urheiluvalmennuksen erityispalvelut osana ammatillista peruskoulutusta 2017

+
Projektin nimi
Urheiluvalmennuksen erityispalvelut osana ammatillista peruskoulutusta 2017
Projektipäällikkö
Antti Puotiniemi
Alkaa / Päättyy
24.11.2016 / 31.12.2017
Tavoitekuvaus

Projektissa edistimme opiskelun ja urheilun yhdistämistä OSAOssa.

Opetusjärjestelyt

OSAOssa urhelijoiden oli mahdollista opiskella kaikilla OSAOn koulutusaloilla ja perustutkinnoissa. Urhelijat suorittivat kaikki koulutusalaansa kuuluvat tutkinnon osat. Urheiluvalmennustunteja he voivat halutessaan hyödyntää vapaasti valittavissa tutkinnon osissa ja ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien valinnaisissa lisäosissa.

Urheilijalle laadittiin aina henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. Suunnitelmassa urheiluvalmennustunnit laskettiin osaksi tutkintoon kuuluvia opintoja. Tutkinnonsuoritusaika mitoitettiin tarvittaessa yksilöllisesti.

Urheilijan opetus toteutettiin tavanomaiseen tapaan, mutta tarvittaessa sovellettiin monimuotoisia opetus- ja opiskelumenetelmiä harjoitus- ja kilpailumatkojen aiheuttamien poissaolojen vaikutuksen vähentämiseksi oppimistuloksiin.

Urheiluvalmennus

Urheilijoilla oli mahdollisuus käyttää urheiluvalmentautumiseen opiskeluaikaa neljänä aamuna viikossa. Valmennustunneilla harjoittelu tapahtui yhteisissä harjoituksissa Ouluseutu urheiluakatemian jäsenoppilaitoksissa opiskelevien urheilijoiden kanssa, lajiliiton hyväksymien valmentajien johdolla tai vaihtoehtoisesti paikallisen seuran kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen perusteella, jolloin valmennuksesta vastasi urheiluseura. Ouluseutu urheiluakatemiaan valittu urheilija oli samalla myös oikeutettu käyttämään sen etuja.

Yhteistyökumppanit
Opetushallitus rahoittaa tätä hanketta
Yhteystiedot

Liikuntasuunnittelija Antti Puotiniemi
p. 050 381 6911
antti.puotiniemi@osao.fi