OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Käynnissä olevat hankkeet / Urheiluvalmennuksen erityispalvelut osana ammatillista peruskoulutusta

Urheiluvalmennuksen erityispalvelut osana ammatillista peruskoulutusta

+
Projektin nimi
Urheiluvalmennuksen erityispalvelut osana ammatillista peruskoulutusta
Alkaa / Päättyy
01.01.2016 / 31.12.2016
Tavoitekuvaus

Hankkeessa edistimme opiskelun ja urheilun yhdistämistä OSAOssa.

Opetusjärjestelyt

Urheilupainotteisesti opiskelevat urheilijat voivat opiskella mitä tahansa koulutusalaa ja suorittaa minkä tahansa Oulun seudun ammattiopistossa opetettavan perustutkinnon. He suorittavat kaikki koulutusalaansa kuuluvat tutkinnon osat. Urheiluvalmennustunteja voi halutessaan hyödyntää vapaasti valittavissa tutkinnon osissa ja ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien valinnaisissa lisäosissa.

Urheilijalle laadittiin aina henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Suunnitelmassa urheiluvalmennustunnit laskettiin osaksi tutkintoon kuuluvia opintoja. Koulutusaika mitoitettiin tarvittaessa yksilöllisesti.

Urheilijan opetus toteutettiin tavanomaiseen tapaan, mutta tarvittaessa voitiin soveltaa myös monimuotoisia opetus- ja opiskelumenetelmiä harjoitus- ja kilpailumatkojen aiheuttamien poissaolojen vaikutuksen vähentämiseksi oppimistuloksiin.

Urheiluvalmennus

Urheilijoilla oli mahdollisuus käyttää urheiluvalmentautumiseen kouluaikaa neljänä aamuna viikossa. Valmennustunneilla harjoittelu tapahtui yhteisissä harjoituksissa Oulu seutu-urheiluakatemian jäsenoppilaitoksissa opiskelevien urheilijoiden kanssa, lajiliiton hyväksymien valmentajien johdolla tai vaihtoehtoisesti paikallisen seuran kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen perusteella, jolloin valmennuksesta vastasi urheiluseura. Oulu seutu-urheiluakatemiaan valittu urheilija oli samalla myös oikeutettu käyttämään sen etuja.

Yhteistyökumppanit
Yhteystiedot

Liikuntakoordinaattori Antti Puotiniemi
Puh 050 381 6911
antti.puotiniemi@osao.fi

Lehtori Antti Hara
Puh 050 317 4623
antti.hara@osao.fi