OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Päättyneet hankkeet / Kumppanuus ytimenä 3

Kumppanuus ytimenä 3

+
Projektin nimi
Kumppanuus ytimenä 3
Projektipäällikkö
Kaisa Varis
Alkaa / Päättyy
22.12.2015 / 31.12.2016
Tavoitekuvaus

Projektin lähtökohtana oli ammatillisen koulutuksen ja vientiteollisuusyritysten tiivis yhteistyö koulutuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja laadun varmistuksessa.

Loimme projektissa OSAOn ja alueen yritysten strategisen ja toiminallisen yhteistyömallin. Malli sulautettiin toiminalliseksi osaksi OSEKKin johtamis- ja toimintajärjestelmää.

Projektissa lisäsimme vientiteollisuuden tarpeita vastaavan koulutuksen vetovoimaisuutta koulututuksenjärjestäjien yhteistyöverkostossa. Verkostossa oli mukana OSAO, Ammattiopisto Lappi, Vaasan ammattiopisto ja Winnova. Vakiinnutimme edeltävissä Kumppanuus ytimenä -hankkeissa syntyneitä yhteistyömalleja ja laajensimme kumppanuusverkostoa.

Kehitimme projektissa tutkintojen valinnaisuutta ja tutkintopolkuajattelua (perustutkinto-ammattitutkinto-erikoisammattitutkinto) yhteistyössä yrityksen kanssa vastaamaan työelämän nopeisiin osaamistarpeisiin. Esimerkiksi opetuksen työturvallisuusosaamista kehitimme yhteistyössä
TTK, TEAM ja Eastman Oy:n kanssa työsuojeluosaajan opintopoluksi.

Lisäksi projektissa kehitimme työssäoppimisen tavoitteellisuutta, laadun osaamisen arviointia ja ohjausta hyödyntämällä ja soveltamalla Diginä duunissa -hankkeessa kehitettäviä malleja vientiteollisuuden työssäoppimismalleihin.

Kuvia
Yhteistyökumppanit