OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / Hankkeet / Päättyneet hankkeet / Marasimu

Marasimu

+
Projektin nimi
Marasimu
Projektipäällikkö
Johanna Matinmikko
Alkaa / Päättyy
01.03.2012 / 31.03.2014
Tavoitekuvaus

Marasimu - hankkeessa rakensimme uudet oppimisympäristöt kaivannais- ja maarakennusaloille Taivalkosken ja Haukiputaan yksikköihin.

Projektissa hankimme erilaisia ja eritasoisia simulaattoreita, kuten kallioporalaite-, kaivukone-, pyöräkuormaaja-, dumpperi-, ja kappaletavaranosturisimulaattoreita, joihin yhdistetään uusinta 3D ja GPS -teknologiaa, jotka tekevät tuloaan myös aitoihin työympäristöihin. Taivalkoskella oppimisympäristöjä hyödyntävät sekä kaivannais- että maarakennusalojen koulutus.

Simulaattorihankintojen lisäksi projektissa keskeisenä oli muun oppimisympäristön luominen. Hankkeessa loimme oppimisalustan, jota voidaan hyödyntää maarakennus-, kaivannais- ja logistiikan aloilla Taivalkosken, Haukiputaan ja Kempeleen yksiköissä. Simulaatio-opetusta tukemaan hankimme myös valmiita maarakennusalan ohjelmia, yleisiä autoalan opetusohjelmistoja sekä videokameroita. Videoiden avulla tuotettiin uutta materiaalia simulaatio-opetuksen tueksi.

Taivalkosken, Haukiputaan ja Kempeleen yksiköistä oli kustakin yksi opettaja mukana projektissa asiantuntijana. Myöhemmässä vaiheessa uusista oppimisympäristöistä hyötyvät kaikki opettajat, opiskelijat ja muut sidosryhmät.

Projektissa loimme kokonaisuuden, joka tukee sekä teoriaosuuksia että aidoilla työkoneilla tehtävää työtä. Hankkeen tuloksena kaivannais- ja maarakennusalojen koulutus kehittyy joustavammaksi ja paremmin opiskelijoiden, kouluttajien ja työelämän tarpeita vastaavaksi. Tuloksena on ympäristöystävällisempi koulutus, ja yhteistyö alan toimijoiden välillä vahvistuu.

Yhteistyökumppanit
EAKR lippulogo Vipuvoimaa EU:lta 2007-2013
Pohjois-Pohjanmaa Council of Oulu Region