OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / OSAOlaiselle / Ammatillinen perustutkinto oppisopimuksella / Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja tietopuolinen opiskelu

Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja tietopuolinen opiskelu

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on suunnitelmallista ja työtehtävien tulee suurimmalta osin vastata tutkinnon ammattitaitovaatimuksia. Työpaikalta nimetään sinulle työpaikkakouluttaja, joka huolehtii siitä, että saat riittävästi ohjausta. Työnantajallesi maksetaan koulutuskorvausta koulutuksesta aiheutuviin kustannuksiin.

Oppisopimuskoulutuksessa suurin osa oppimisestasi tapahtuu työpaikalla käytännön työtehtäviä hoitaen. Työpaikalla tapahtuvaa oppimistasi täydennetään oppilaitoksen tietopuolisilla opinnoilla.

Tietopuolinen opiskelu

Käytännössä tietopuolista opetusta on tutkinnosta riippuen yleensä noin 3 – 4 päivää kuukaudessa tai hieman enemmän, jos opiskelet ammatillisessa peruskoulutuksessa. Opiskelijana sitoudut osallistumaan kaikkiin tietopuolisen opetuksen päiviin, joista sovitaan henkilökohtaisessa opiskeluohjelmassasi. Tietopuolisiin opintoihin liittyy myös itsenäisesti opiskeltavia asioita ja etätehtäviä, joita teet omalla ajallasi.

Päivitetty: 15.04.2014 klo 10:05