OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / OSAO / OSAOlaiselle / Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys on hyvä tapa oppia työelämän nykypäivänä edellyttämiä taitoja:

• vieraita kieliä,
• monikulttuurisuutta sekä
• erilaisia ammatillisia ja muita toimintatapoja.

Toiminnan pääpaino on kotikansainvälisyydessä ja ulkomailla suoritettavissa työssäoppimisjaksoissa ja ammattiosaamisen näytöissä. Lisäksi sinulle voi tarjoutua mahdollisuus osallistua esimerkiksi yksikkösi kansainvälisiin projekteihin tai opintomatkoihin.

Kotikansainvälisyys

Kansainvälisyyttäsi voit kehittää kotimaassakin monenlaisella toiminnalla omassa yksikössäsi. Kotikansainvälisyys voi tarkoittaa esimerkiksi

• vieraiden kielten ja kulttuurien opiskelemista,
• erilaisia kansainvälisyystapahtumia sekä
• ulkomaalaisten opiskelijavieraiden ja työssäoppijoiden emännöintiä ja isännöintiä. KV-kummitoiminnasta voit kysyä lisää OSAOn vs. kv-koordinaattorilta (katariina.walker@osao.fi).

Haluatko ulkomaille?

Pyrimme järjestämään sinulle liikkuvuusjakson Eurooppaan, jos olet motivoitunut opiskelemaan ulkomailla ja edellytykset liikkuvuusjaksolle täyttyvät.

Eurooppalaisen yhteistyön ansiosta voit halutessasi suorittaa tutkintosi osia OSAOn yhteistyöoppilaitoksissa ja ulkomaisissa työssäoppimispaikoissa. Oppimistulosten eurooppalaisen siirto- ja kerryttämisjärjestelmän ECVETin avulla muualla suorittamasi opinnot tai muutoin hankkimasi osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan osaksi tutkintoasi.

OSAO tukee opiskelijoiden ulkomaanjaksoja taloudellisesti sekä Erasmus+ hankerahalla että OSAOn omalla rahoituksella. Lisätietoa saat yksikkösi kansainvälisyysvastaavalta ja kansainvälisyysinfoista. Ohjeita ja vinkkejä ulkomaille lähtijälle on koottu erilliseen OSAOn kansainvälisyysoppaaseen.

Toimi näin:

  1. Osallistu yksikössäsi järjestettäviin kv-infoihin.
  2. Seuraa OSAO-tasoisia hakuaikoja, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Jos suunnittelet vaihtojaksosi ajankohdaksi kevättä, osallistut syksyn hakuun, ja toisinpäin.
  3. Hae ryhmänohjaajaltasi allekirjoitus apurahalomakkeeseen (puolto liikkuvuusjaksollesi). Löydät sen sivun oikeasta palstasta kohdasta hyödyllisiä linkkejä vaihtojaksosta kiinnostuneelle. Lomakkeen saat myös yksikkösi kv-vastaavalta.
  4. Keskustele liikkuvuusjaksosta yksikkösi kv-vastaavan kanssa ja jatka apurahalomakkeen täyttämistä.
  5. Laadi cv ja motivaatiokirje. Saat ohjeistuksen kv-vastaavalta.

Opiskelijan vakuutusturva on voimassa myös ulkomaisilla opiskelu- ja työssäoppimisjaksoilla. Lisäksi OSAO ottaa sinulle matkavakuutuksen.

Jos tutkintosi osan opiskelu ulkomaisessa oppilaitoksessa kestää yhtäjaksoisesti vähintään kahden kuukauden ajan, saat korotetun opintorahan, ulkomaan asumislisän ja lainatakauksen. Työssäoppimiseen ulkomailla saat ulkomaan asumislisän, opintorahan ja lainatakauksen kotimaan summilla.

OSAOlaisten terveisiä maailmalta

Linkit

Ajankohtaista

Seuraava hakuaika maaliskuussa 2017

Syksyn 2017 liikkuvuusjaksolle voit hakea maaliskuussa. Lisätietoja saat yksikkösi kv-vastaavalta.

OLS-kielitestit ja kielivalmennus yli 32 vuorokautta liikkuvuusjaksolle oleville

Kielitestit järjestetään pääsääntöisesti yksiköissä kv-vastaavan johdolla. Varaa aikaa noin 1 h. Kielitestin jälkeen pääset opiskelemaan kieltä sinulle räätälöidyssä etäkurssilla. Palattuasi kotimaahan teet kielitestin uudestaan ja näet, kuinka kielitaitosi on kehittynyt liikkuvuusjaksosi aikana.

Opiskele kieliä -päivä OSAOlla 21.3.2017

Yksiköt järjestävät kielten opiskeluun liittyvää ohjelmaa.

Päivitetty: 28.02.2017 klo 11:48