OSAO

FI EN

Asuminen

OSAOn opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua asumaan opiskelija-asuntolaan. Asuntolat sijaitsevat

  • Haukiputaalla,
  • Kempeleessä,
  • Limingassa,
  • Muhoksella,
  • Pudasjärvellä ja
  • Taivalkoskella opetusyksiköiden yhteydessä.

Voit hakea asuntolapaikkaa mistä tahansa asuntolasta riippumatta siitä, missä OSAOn yksikössä opiskelet. Asuntolaan haetaan paikkaa joka lukuvuosi erikseen. Etusijalla ovat alle 18-vuotiaat ensimmäisen vuoden opiskelijat, joiden matka kotoa oppilaitokseen on pitkä tai muuten hankala esimerkiksi puuttuvien julkisten kulkuyhteyksien vuoksi. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoiden osalta asuntolapaikan saamiseen vaikuttaa lisäksi se, miten edellinen vuosi asuntolassa on sujunut. Opiskelijan aiempina vuosina aiheuttamat järjestyshäiriöt tai rikkeet voivat olla esteenä asuntolapaikan saamiselle.

Asuminen opiskelija-asuntolassa on maksutonta. Kustannuksia asuntoloissa koituu kuitenkin mahdollisesta panttimaksusta, palvelumaksusta ja netin avauksesta. Asuntolan toimintaa ohjaavat Oulun seudun ammattiopiston ja asuntolan järjestyssäännöt sekä asuntolaohjeet, huoneisiin ei saa esimerkiksi tuoda lemmikkieläimiä.

Voit tiedustella asuntoja myös

  • Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä (PSOAS)
  • Otokylä Ry:ltä
  • Oulun seudun Nuorisoasuntoyhdistys ry:ltä.

Haukiputaan asuntola

+

Asuntolassa on 63 yhden hengen huonetta. Neljä huonetta muodostaa solun, jossa on yhteinen oleskelutila, TV, keittiö, suihku ja WC. Erillisessä rakennuksessa on käytettävissä myös sauna, pyykinpesutila ja biljardihuone. Omien vapaa-ajan harrastuksien lisäksi asuntolassa asuvat opiskelijat voivat käyttää iltaisin yksikön liikunta- ja kuntosalia.

Opiskelija-asuntolan toiminnasta vastaa opintopäällikkö Jorma Uusitalo yhdessä asuntolanhoitaja Jarno Saarisen kanssa.

Tiedustelut:

Asuntolanhoitaja Jarno Saarinen, p. 050-3602 540

Opintopäällikkö Jorma Uusitalo, p. 050-5715 223

 

Kempeleen asuntola

+

Kempeleen yksikössä on 84-paikkainen asuntola oppilaitoksen läheisyydessä Piriläntiellä. Asumisoikeuden asuntolaan myöntää yksikönjohtaja hakemuksen perusteella.

Asunnot ovat 2-8 hengen soluasuntoja. Huoneet ovat peruskalustettuja kahden hengen huoneita, joiden yhteydessä ovat solun yhteiset oleskelu- ja peseytymistilat sekä keittiö. Opiskelijat huolehtivat itse huoneidensa ja solun siivouksesta sekä asuntolan yleisestä siisteydestä. Liinavaatteet sekä keittiö ja ruokailuastiat jokainen asukas tuo itse. Jääkaappi, liesi, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni kuuluvat yhteiskeittiön varustukseen. Asuntolaan ei voi tuoda lemmikkieläimiä.

Asuntolassa asumisesta ei peritä vuokraa. Asunnon avain luovutetaan kuitenkin vain avainpanttia vastaan. Asuntolan toimintaa ohjaavat Oulun seudun ammattiopiston järjestyssäännöt sekä Kempeleen yksikön asuntolaohjeet. Järjestyssäännöt sekä asuntolaohjeet koskevat sekä asuntolassa asuvia että siellä vierailevia henkilöitä. Asuntolan toiminnasta vastaa asuntolanhoitaja.

Kulkuyhteydet kaupunkiin ovat asuntolasta hyvät. Asuntolassa asuvat voivat harrastaa liikuntaa oppilaitoksen omissa tiloissa. Myös tietokoneluokka on iltaisin asuntolan asukkaiden käytössä. Kempeleen kunta ja eri järjestöt tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia harrastamiseen.

Tiedustelut:
Asuntolanhoitajat, p. 050 597 3997 ja 040 681 0309

Limingan asuntola

+

Limingassa on 64-paikkainen asuntola luonnonkauniilla alueella.


Asunnot ovat 6-8 hengen soluasuntoja, joissa on peruskalustettuja kahden hengen huoneita ja yhteiset oleskelu- ja peseytymistilat sekä keittiö, jossa on jääkaappi, liesi, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni. Liinavaatteet jokainen asukas tuo itse. Liikuntatilat ovat asuntolassa asuvien käytössä.

Asunnon avain luovutetaan vain 50 € avainpanttia vastaan.

Asuntolan vastuuhenkilönä toimii Matti Kuusela 040 141 5447 matti.kuusela@osao.fi

Muhoksen asuntola

+

Muhoksen yksikön opiskelija-asuntolat sijaitsevat Kirkkotiellä. Asunnot ovat kahden hengen kalustettuja huoneita, joiden yhteydessä on yhteiset oleskelu- ja peseytymistilat sekä keittiö. Pyykinpesukone ja sauna ovat myös opiskelijoiden käytössä. Asuntolan seurusteluhuoneessa on televisio. Vuode- ja liinavaatteet, keitto- ja ruokailuastiat sekä lattiamatot opiskelijat tuovat itse. Opiskelijat huolehtivat itse huoneidensa siivouksesta ja asuntolan yleisestä siisteydestä. Asuntoloissa noudatetaan oppilaitoksen ja opiskelija-asuntojen järjestyssääntöjä.

Tiedustelut: muhos@osao.fi

Pudasjärven asuntola

+

Pudasjärven yksikössä on opiskelija-asuntola, jossa on vapaa-aika- ja saunatilat. Asunnot ovat kalustettuja soluasuntoja, joissa asuminen on maksutonta.

Tiedustelut: Asuntolanhoitaja p. 040-7462247

Taivalkosken asuntola

+

Taivalkosken yksikön asuntolassa on vapaa-aika- ja saunatilat ja asunnot ovat viihtyisiä kalustettuja soluasuntoja. Perustutkinto-opiskelijoille asuminen on maksutonta.

Tiedustelut
asuntolaohjaaja Esa Kemppainen, p. 0400 527 025.

Opiskelija-asuntolan järjestyssäännöt

+

Näiden järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää kaikkien asuntolassa asuvien viihtyvyyttä sekä turvata mahdollisuus häiriöttömään opiskeluun ja asumiseen. Näiden järjestyssääntöjen lisäksi asuntoloissa noudatetaan Oulun seudun ammattiopiston järjestyssääntöjä ja näitä sääntöjä täydentäviä asuntolakohtaisia asumisohjeita. Järjestyssääntöjä sovelletaan myös asuntolassa vieraileviin henkilöihin. Asukas on vastuussa siitä, että hänen vieraansa noudattavat järjestyssääntöjä.

1. ASUMISOIKEUS
Opiskelija-asunnoissa saavat asua ainoastaan opiskelijat ja henkilöt, joille on myönnetty asumisoikeus. Asuntolaan ei saa jäädä koulupäivinä ilman hyväksyttävää syytä. Viikonloppuina ja yli kahden päivän lomien aikana asuntola on suljettu. Asuntolaohjaajat voivat kuitenkin myöntää asumisohjeiden mukaisesti erityisin perustein oikeuden viikonloppuasumiseen.

2. ASUNTOLAN ASUMISRAUHA
Jokainen asukas vastaa asumis- ja opiskelurauhan säilymisestä. Hiljaisuus on klo 22.00 – 06.00 välisenä aikana. Vieraiden oleskelu asuntolassa ja sen alueella on kielletty hiljaisuuden aikana.

3. AVAIMET
Asukkaalle annetaan asumisoikeuden ajaksi henkilökohtainen huoneensa avain, jonka kopiointi ja toiselle luovuttaminen on kielletty. Asukas on vastuussa avaimen katoamisesta ja on korvausvelvollinen uudelleen sarjoituksesta ja avaimen teettämisestä aiheutuneista kustannuksista.

4. OPISKELIJA-ASUNTOLAN OMAISUUDESTA HUOLEHTIMINEN
Opiskelija-asuntolan omaisuutta on käsiteltävä huolellisesti. Vahingon aiheuttamista kustannuksista on asukas korvausvelvollinen. Ovet on lukittava aina huoneistosta ja solusta poistuttaessa. Kiinteistössä havaituista vioista tulee ilmoittaa asuntolaohjaajalle. Palovaroittimet ovat lakisääteisiä turvavarusteita ja niihin kajoaminen on kielletty.

5. YLEINEN SIISTEYS JA JÄRJESTYS
Jokainen asukas on vastuussa käyttämänsä solun, yhteisten tilojen ja asuntolan ympäristön yleisestä järjestyksestä ja siisteydestä. Ajoneuvojen säilyttäminen on sallittu niille varatuilla paikoilla.

6. PÄIHTEIDEN JA HUUMEIDEN KÄYTTÄMINEN JA HALLUSSAPITO
Päihteiden ja huumeiden hallussapito, käyttäminen ja niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen opiskelija-asunnossa, asuntolarakennuksessa ja oppilaitoksen alueella on kielletty. Kielto koskee myös vieraita. Tyhjiä pulloja ja tölkkejä ei saa olla asuntolassa eikä asuntola-alueella.

7. TUPAKOINTI JA TUPAKKATUOTTEET
Tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttö ja käsittely ei ole sallittua asuntolan ja ammattiopiston alueella (L639/76, L 565/94 ja L698/10). Edellä sanottu koskee myös sähkötupakkaa.

8. LEMMIKKIELÄIMET
Lemmikkieläinten tuominen asuntolaan on kielletty.

9. KESTÄVÄ KEHITYS
Tarpeetonta sähkölaitteiden, veden ja energian käyttöä tulee välttää. Laitteet ja valot tulee sammuttaa huoneesta poistuttaessa. Jokaisen asukkaan on noudatettava jätteiden lajitteluohjeita.

10. LAITTEIDEN JA KALUSTEIDEN TUONTI
Asukas on vastuussa henkilökohtaisesta omaisuudestaan. Käytettävien laitteiden tulee olla turvallisuusmääräysten mukaisessa kunnossa. Kalusteiden tuonnista on sovittava asuntolaohjaajan kanssa. Aseiden, ampumatarvikkeiden ja räjähteiden tuominen ja säilyttäminen asuntolassa ja sen alueella on kielletty.

11. ASUNTOLAOHJAAJIEN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Asuntolaohjaajat tarkistavat asuinhuoneen ja soluasunnon yhteisten tilojen siisteyden säännöllisesti. Asunto- laohjaaja tai muu henkilökuntaan kuuluva voi tarkistaa asuinhuoneen, mikäli on syytä epäillä sairauskohtausta, vaaratilannetta, tai epäiltäessä järjestyssääntörikkomusta. Laajempi tarkastus asuinhuoneeseen voidaan suorittaa ainoastaan asukkaan kanssa yhdessä tai viranomaisen toimesta ilman opiskelijan suostumusta. Tarkastuksesta tehdään kirjallinen pöytäkirja, joka toimitetaan asukkaalle ja muille tarpeellisille osapuolille.

12. KIINTEISTÖNHUOLTO JA KUNNOSSAPITO
Kiinteistönhuoltohenkilöstöllä ja kiinteistön omistajalla on oikeus suorittaa asuntolan tiloissa kiinteistön kunnossapidon ja käytön seurannan kannalta tarpeellisia tarkastuksia, korjauksia ja siivousta myös asukkaan poissa ollessa.

13. ASUMISOIKEUDEN PÄÄTTYMINEN
Kun asumisoikeus päättyy, asukkaat huolehtivat huoneensa ja solun siisteydestä ja huolehtivat tuomansa omat kalusteet pois sekä palauttavat avaimen asuntolaohjaajalle. Asuntolaohjaaja tarkistaa huoneiston kunnon. Laiminlyönneistä (esim. siivouskustannukset, tavaran poistamisesta aiheutuneet kustannukset tai ilkivallasta aiheutuneet korjauskustannukset) on asukas/asukkaat korvausvelvollisia.

14. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN RIKKOMUKSET JA KURINPITO
Järjestyssääntöjen rikkomisesta on säädetty ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (L630/98, muutettu L 951/2011) 35 §:ssä. Opiskelijalle voidaan antaa kirjallinen varoitus, jos hän käyttäytyy väkivaltaisesti tai uhkaavasti, menettelee vilpillisesti tai muuten rikkoo oppilaitoksen järjestystä, kieltäytyy 34 a §:ssä tarkoitetun huumausainetestiä koskevan todistuksen esittämisestä; taikka on 34 a §:ssä tarkoitetun selvityksen perusteella käyttänyt huumausaineita muuhun kuin lääkinnällisiin tarkoituksiin siten, että hänen toimintakykynsä on heikentynyt. Jos teko tai laiminlyönti on vakava tai jos opiskelija jatkaa 1. momentissa tarkoitettua epäasiallista käyttäytymistä kirjallisen varoituksen saatuaan, hänet voidaan erottaa oppilaitoksesta määräajaksi, enintään yhdeksi vuodeksi sekä erottaa asuntolasta määräajaksi tai opintojen jäljellä olevaksi ajaksi.

Menettely kurinpitoasiassa ja opiskeluoikeuden menettämistä koskevassa asiassa sekä kurinpito- rangaistuksen täytäntöönpano
Ennen opiskelijan määräaikaista erottamista oppilaitoksesta, opiskelijan asuntolasta erottamista ja kirjallisen varoituksen antamista opiskelijalle on kurinpitorangaistukseen syynä oleva teko tai laiminlyönti yksilöitävä, hankittava tarpeellinen selvitys sekä varattava opiskelijalle tilaisuus tulla kuulluksi. Ennen opiskelijan erottamista oppilaitoksesta tai opiskelija-asuntolasta on kuultava myös opiskelijan huoltajaa. Muista 35 §:ssä tarkoitetuista toimenpiteistä on ilmoitettava opiskelijan huoltajalle.

Päätöksenteko kurinpitoasioissa
Lain 951/2011 mukaisen kirjallisen varoituksen antamisesta päättää opiskelijan yksikönjohtaja. Asuntolasta erottamisesta päättää ammattiopiston oikeusturvatoimikunta.

Ammattiopiston rehtorin viranhaltijapäätös 7.8.2012 § 222.

Hakeminen

OSAOn asuntoloihin haetaan asuntolapaikkahakemuksella. Lomake lähetetään siihen yksikköön, jonka opiskelija-asuntolaan haet asumisoikeutta. Hakemus tulee lähettää 29.6.2017 mennessä.

Asuntolapaikkahakemus OSAOn yksiköiden asuntoloihin (pdf)

Linkit

Opiskelija-asuntoja tarjoaa myös

www.psoas.fi

www.otokyla.fi

www.osna.fi

Päivitetty: 05.02.2018 klo 15:54