OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammatilliset perustutkinnot / Lähiavustaja-koulutus työvoimakoulutuksena, Kuusamo (nro 685623)

Lähiavustaja-koulutus työvoimakoulutuksena, Kuusamo (nro 685623)

Lähiavustaja-koulutus työvoimakoulutuksena, Kuusamo (nro 685623)

Lähiavustaja -koulutuksen suorittaminen valmentaa sosiaali- ja terveysalan avustaviin tehtäviin, esimerkiksi henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Koulutus ei johda tutkintoon vaan sen aikana suoritetaan tutkinnon osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua tutkinnon suorittajaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ja suorittaa puuttuvat tutkinnon osat.

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Työvoimakoulutus

+

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömälle työnhakijalle. Koulutuksessa voit opiskella kokonaan uuden ammatin tai täydentää osaamistasi lyhyemmässä koulutuksessa. Seuraa hakuaikoja ja hae opiskelemaan TE-palveluiden kautta: koulutukset.te-palvelut.fi

Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, joilla on alalle vaadittava terveys ja toimintakyky ks.  Ohje terveydentilavaatimuksista. Eduksi katsotaan kokemus sosiaali- ja terveysalan avustavista työtehtävistä.

Ajankohta ja kesto
Koulutuksen ajankohta on 23.09.2019 - 31.3.2019, loma-aika 27.12.2019-1.1.2020

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan opiskeluaika määräytyy.

Toteutus
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopiskelua noin 3-4 päivää viikossa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista (11 viikkoa), itsenäistä - ja etäopiskelua.

Koulutuksen sisältö
Koulutus sisältää kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta:

- Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osaamispistettä)
- Kotona asumisen ja elämänhallinnan tukeminen (15 osaamispistettä)

Koulutukseen sisältyy myös Yhteisiä tutkinnon osia (yht. 4 osaamispistettä) , joita opiskelemalla vahvistetaan tietoteknisiä sekä työelämässä toimisen taitoja.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suunnitelma opiskeluvalmiuksia tukevista opinnoista sekä koulutukseen sisältyvien sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osien suorittamisesta. Koulutuksen kesto määritellään HOKSissa.

Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua tutkinnon suorittajaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon hankkimaan puuttuvat tutkinnon osat. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) sisällöstä ja suorittamisesta saa lisätietoja tutkinnon perusteista.

Koulutuksen järjestäjä
Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Kontinkankaan yksikkö

Koulutuspaikka
Apajatie 1, Kuusamo. Kainuun ammattiopiston tilat.

Hinta
Koulutus on maksuton. Kustannuksia voi kuitenkin tulla mm. opiskelumateriaaleista, työpaikalla tapahtuvien oppimisten ja näyttöjen aikaisista matkakustannuksista.

Hakeutuminen
Hakuaika koulutukseen päättyy 4.8.2019.  Koulutukseen hakeudutaan TE-palveluiden kautta

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kutsu haastatteluun tulee sähköpostitse tai puhelimitse.
Hakijoille järjestetään haastattelut 20.8.2019

Lisätietoja

Suorahaku

+

-

K

1

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku