OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammatilliset perustutkinnot / Leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittorina valmistat leipomo- ja konditoriatuotteita niin kahviloissa kuin leipomoissa. Opit jokaisen vaiheen kahvi- ja ruokaleipien, kakkujen sekä leivosten valmistuksesta. Opintojen aikana pääset työskentelemään yksikön leipomossa ja myymälässä sekä kokeilemaan erilaisia projekteja. Leipuri-kondiittorina olet taitava käsistäsi sekä hallitset tarvittavien koneiden käytön. Voit työskennellä leipomoissa, konditorioissa, paistopisteissä, pitopalveluyrityksissä sekä suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla ei ole alalta aiempaa koulutusta. Elintarvikealan tai leipomoalan työkokemus katsotaan eduksi.

Ajankohta ja kesto
Koulutuksen on jatkuva haku. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta. Koulutuksen kestoon vaikuttaa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Toteutus
Koulutus toteutetaan päiväopetuksena. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu viidestä tutkinnon osasta. Tutkinto on valmis, kun tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:

  • Elintarviketuotannossa toimiminen
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • Elintarvikkeiden valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi):

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
  • Pakkaustoiminnot
  • Varastointi- ja lähettämötoiminnot
  • Yrittäjyys elintarvikealalla
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut
Kotkantie 2A, 90250 Oulu.

Hinta
Opetus on maksuton, mahdollisia materiaalikustannuksia.

Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan tästä. HUOM! Linkistä avautuu koulutuskalenterissa ponnahdusikkuna, jonka voit sulkea. Pääset etenemään hakemisessa klikkaamalla ostoskoria, joka näkyy oikeassa yläkulmassa.

Lisätietoja hakeutumiseen liittyen:

OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut:
Ari Huhta
p. 050 362 6151
ari.huhta@osao.fi

Maritta Vikeväinen
p. 050 317 4774
maritta.vikevainen@osao.fi

Hakeutuminen ja lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta:
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut
Anne Pudas
p. 050 595 1976
anne.pudas@osao.fi

Valintaperusteet

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus)
  • Opiskelu- ja työskentelymahdollisuudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)

Opiskelijavalinta
Haastattelut järjestetään syyslukukauden 2019 aikana. Opiskelijavalinta suoritetaan haastattelun perusteella.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. 

Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.

Hae yhteishaussa

+

Valtakunnallinen yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulun päättäville nuorille. Tietyissä tutkinnoissa on paikkoja myös ylioppilaille. Yhteishaku on helmi-maaliskuussa. Lisätietoja yhteishausta www.osao.fi/yhteishaku.

Seuraava yhteishaku
Seuraava yhteishaku on helmi-maaliskuussa 2020. www.opintopolku.fi

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Aloitus elokuussa 2020, kesto noin 3 vuotta.

Tutkinnon muodostuminen
Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp

• Pakolliset tutkinnon osat 105 osp

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp
  • Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp

• Valinnaiset tutkinnon osat 30 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 osp

Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Opiskelijavalinta
Pääsy- tai soveltuvuuskoe: ei

Yksiköt
Kaukovainion yksikkö, palvelut »

Aloituspaikkoja yhteishaussa
4 pk

Lisätietoja hakeutumiseen liittyen:

OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut:
Lea Perhomaa
p. 050 590 9662
lea.perhomaa@osao.fi

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku