OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattilukio

Ammattilukio

Ammattilukiossa voit opiskella lukio-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla. Järjestämme lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti.

Ammattilukiossa voit suorittaa:

  • kaksoistutkinnon: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto
  • kaksoistutkinnon ja sen lisäksi lukion oppimäärän
  • aineopintoja: yksittäisen oppiaineen kaikki kurssit
  • yksittäisiä kursseja: voit kokeilla lukioaineita (esim. englanti, matematiikka) tai korvata yhteisten tutkinnon osien pakollisia tai valinnaisia osa-alueita. 

Kaikki opiskelijamme voivat suorittaa lukio-opintoja missä tahansa yksikössä ja kaikilla osaamisaloilla, paitsi ei kansainvälisen liiketalouden perustutkinnon yhteydessä. Annamme ammattilukio-opetusta seuraavissa yksiköissä:

  • Haukiputaan yksikkö
  • Kaukovainion yksiköt
  • Kontinkankaan yksikkö

Kempeleen, Pudasjärven ja Taivalkosken yksiköt tekevät yhteistyötä lähilukioidensa kanssa.

Ammattilukiolaiset voivat ottaa kursseja myös Oulun aikuislukion iltaopetuksen ja eLukion kurssitarjottimilta. Ammattilukio-opinnot edellyttävät, että opiskelijalla on käytössään kannettava tietokone.


Hakeminen

Kun haet yhteishaussa Opintopolussa opiskelupaikkaa OSAOsta, on siellä kysymys: Haluaisitko suorittaa ammatillisen perustutkinnon ohella lukio-opintoja / ylioppilastutkinnon? Kysymykseen on vastattava Kyllä tai Ei. Vaikka vastaisitkin ei, voit ilmoittautua lukio-opintoihin vielä syksyllä mukaan. Opintojen alkaessa täytetään lopullinen ilmoittautumislomake.

Lukio-opintoihin ilmoittautumiseen suositellaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoksi vähintään 7,5. Keskiarvorajasta voidaan poiketa yksikönjohtajan päätöksellä opiskelijan ja alaikäisen opiskelijan huoltajan kanssa käydyn ohjauskeskustelun jälkeen.

Päivitetty: 18.06.2019 klo 08:29