OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala

Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala

Energia-alan ammattitutkinto, voimalaitostekniikan osaamisala

Hanki kattilalaitoksen alikonemestarikoulutus töiden ohella. Suorittamalla energia-alan ammattitutkinnon saat alikonemestarin koulutustodistuksen. Alikonemestarin koulutustodistuksella ja riittävällä työkokemuksella vähintään alikonemestariluokan laitoksesta voit hakea alikonemestarin pätevyyskirjan. Alikonemestarin pätevyyskirja oikeuttaa sinut toimimaan kattilalaitoksen käytön valvojana, jossa suurin käyttöpaine on 40 bar ja kattilan teholuku 500 bar x MW (teholuku on höyry- ja kuumavesikattiloiden suurin sallittu käyttöpaine x teho). Pätevyyskirja haetaan erikseen Tukesin hyväksymältä tarkastuslaitokselta.

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutuskokonaisuus on suunnattu työelämässä oleville kattilalaitosten tuotannon, käytön ja kunnossapidon tehtävissä työskenteleville henkilöille (esim. kaukolämpö- ja höyryvoimalaitokset, metsäteollisuuden sooda- ja apukattilat). Ammattitutkinnon tutkintotodistuksella ja riittävällä työkokemuksella sinulla on mahdollista hakea kattilalaitoksen alikonemestarin, A-koneenhoitajan ja B-koneenhoitajan pätevyyskirjaa asetuksen (891/1999) mukaisesti.

Ajankohta ja kesto
Koulutus toteutetaan 14.10.2019 - 28.5.2021 välisenä aikana.

Toteutus
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopetusta sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutuksen aikana pidetään 24 lähiopetuspäivää. Lähiopetuspäivien aikana opiskellaan käytännön läheisesti kone- ja metallitekniikan työsaleissa voimalaitosten materiaalitekniikkaa sekä kunnossapitoa. Voimalaitosten sähkö-, instrumentointi- ja vesienkäsittelyprosessien tekniikkaa opiskellaan puolestaan prosessitekniikan työsaleissa. Koulutukseen osallistuu lisäksi useiden ammattikorkeakoulujen energiatekniikan opettajia ja energia-alan asiantuntijoita teollisuudesta. Tutkinnon aikana hyödynnämme Moodle-oppimisympäristöä. 

Energia-alan ammattitutkinnon näyttötehtävät suoritetaan energian tuotannon tai prosessiteollisuuden kattilalaitoksilla, joten sinulla on oltava työpaikka valmiina ennen tutkintoon hakeutumista.

Tutkinnon suorittaneena saat tutkintonimikkeen voimalaitoksen käyttäjä sekä tutkintotodistuksen, jolla voit hakea alikonemestarin pätevyyskirjaa, asetuksen (891/1999) mukaisesti. Alikonemestarin pätevyyskirjalla voit toimia kattilalaitoksen käytönvalvojana, kun käyttöpaine on < 40 bar teholuku < 500 bar x MV.
Koulutus sisältää 16 lähiopetuspäivää voimalaitoksen prosessilaitteista, kattila- ja turbiinitekniikasta sekä turvallisuudesta, harjoitukset Valmet DNA-stimulaattorilla, projektityöt sekä tenttipäivät.

Tutkinto
Tutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu voimalaitostekniikan osaamisalan pakollisista tutkinnon osista (110 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (40 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:
Toiminta lämmöntuotannossa 40 osp
Voimalaitoksen automaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö 20 osp
Voimalaitoksen vesien käsittely 20 osp
Turbiinilaitoksen käyttö 20 osp
Työnjohdolliset valmiudet ja toimintojen kehittäminen voimalaitosalalla 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:
Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti

Ks. Tutkinnon perusteet

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2, 90250 OULU

Hinta
Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).

Hakeutuminen
Koulutukseen on jatkuva haku ajalla 24.6. - 7.10.2019. Pääset täyttämään hakulomakkeen tästä linkistä (koulutuskalenteri).

HUOM! Linkistä avautuu ponnahdusikkuna, jonka voit sulkea. Pääset etenemään hakemisessa klikkaamalla ostoskoria, joka näkyy oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla hakeudu/ilmoittaudu.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
kehittämispäällikkö Kari Palokangas
p. 050 407 8895
 kari.palokangas@pohto.fi

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta
koulutuspäällikkö Juha Aliranta
p. 050 590 9680
juha.aliranta@osao.fi

Valintaperusteet ja valintapäätös

  • tarve koulutukselle
  • aikaisemmin hankittu osaaminen
  • hakijalla on oltava työpaikka kattilalaitoksella.

Valintapäätös tehdään mahdollisimman nopeasti hakuajan päättymisen jälkeen. Valintatieto ilmoitetaan hakijalle sähköpostilla ja tutkintoon valituille vahvistetaan ilmoitus myös puhelimitse, jolloin vielä varmistetaan hakijan työtilanne ammattitutkinnon suoritusta varten.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku