OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Maarakennusalan ammattitutkinto, ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisala

Maarakennusalan ammattitutkinto, ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisala

Ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamislalta tutkinnon suorittanut osaa käyttää valitsemaansa ajoneuvonosturia ja nostoapuvälineitä turvallisesti kokeneen kuljettajan tavoin nostotehtävissä sekä suorittaa päivittäiset huoltotyöt. Hän osaa toimia itsenäisesti, taloudellisesti, joutuisasti ja laadukkaasti rakennustyömaalla ja hallitsee työhönsä liittyvät turvallisuussäädökset, tieliikennelainsäädökset sekä nostotapahtuman.

Ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisalalla tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat ajoneuvonosturin, kurottajan sekä ajoneuvoalustaisen henkilönostimen kuljettajan tehtävät.

Tutkintoon osallistuvien minimitavoite on suorittaa tutkinnon osa ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen (VNA 403/2008, 14 §). Sen hyväksytty suorittaminen oikeuttaa työskentelemään ajoneuvonosturilla. Tämän osan suorittamisesta annetaan tarvittaessa tutkinnon osan todistus. 

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu konealan työkokemusta omaaville (esim. ajoneuvonosturi-, kurottaja-, kuormausnosturi-, maarakennus- tai kuljetusala) tai sellaisiin työtehtäviin haluaville henkilöille.

Pohjakoulutusvaatimuksena on maarakennuksen, logistiikan tai ajoneuvotekniikan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, jotka ovat kertyneet esimerkiksi alan työkokemuksen kautta.

Koulutukseen hakevalta vaaditaan vähintään C-luokan ajokorttia.

Ajankohta ja kesto
Seuraava koulutus alkaa 2.9.2019.  Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena tiistai- ja keskiviikkoiltaisin sekä lauantaisin. Koulutuksen kestoon vaikuttaa henkilökohtainen opiskeluohjelma.

Toteutus
Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua.

Tutkinto
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp

  • Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, 40 osp
    Tämä tutkinnon osa on asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n mukainen ammattitutkinnon soveltuva osa. Sen hyväksytty suorittaminen oikeuttaa työskentelemään ajoneuvonosturilla. Tämän osan suorittamisesta annetaan tarvittaessa tutkinnon osan todistus
  • Valinnaisen ajoneuvonosturin käyttö, 40 osp
  • Nostosuunnitelman todentaminen, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 30 osp

Tutkinnon perusteet

Koulutuspaikka
OSAO, Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.

Hinta
Opiskelijamaksu on 400 € (alv 0 %) koko tutkinto, 100 € (alv 0 %)/ tutkinnon osa. 

Hakeutuminen
Hakuaika koulutukseen on 15.4.2019 - 25.8.2019.
Koulutus alkaa 2.9.2019.

Lisätietoja
Koulutuksesta lisätietoja antaa Tomi Tuomela, p. 044 703 7823, tomi.tuomela@osao.fi 

Valintaperusteet

  • tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen

  • haastattelu, jossa arvioidaan hakijan soveltuvuus alalle, alalla työskentely tai alalle soveltuva aikaisempi koulutus tai muu osaaminen sekä koulutustarve
  • terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään ajoneuvonosturikuljettajan ammattitutkinnon suorittajalta ks. tutkinnon perusteet

Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kutsu haastatteluun tulee sähköpostitse tai puhelimitse. Kielitaidon arviointi järjestetään tarvittaessa haastattelun yhteydessä.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka. Kutsutulta pyydetään vahvistus koulutuspaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku