OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Puutarha-alan ammattitutkinto, viheraluerakentaja

Puutarha-alan ammattitutkinto, viheraluerakentaja

Puutarha-alan ammattitutkinto, viheraluerakentaja

Puutarha-alan ammattitutkinnon suorittaneena osaat huolehtia kasvillisuudesta toimialasi vaatimusten mukaisesti. Hallitset liiketoiminnan periaatteet ja toimit taloudellisesti. Huolehdit työturvallisuudesta ja osaat toimia osana ammattialan verkostoa ja työyhteisöä. Puutarha-alan ammattitutkinnon suorittanena edistät kestävää kehitystä toimialalla. Kempeleessä voit suorittaa viheralueiden rakentamisen osaamisalan, nimikkeenä viheraluerakentaja.

Ammattitutkinnon suorittaneella viheraluerakentajalla on syvällinen osaaminen viheralueiden rakentamistehtävissä ja hän osaa soveltaa kasvillisuus-, ympäristö- ja rakentamisosaamistaan viheralueiden rakentamisessa. Viheraluerakentaja voi toimia kuntien, seurakuntien, yritysten, muiden viherrakentamistöitä tekevien yhteisöjen palveluksessa sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet suorittanut alan ammatillisen perustutkinnon tai olet hankkinut alan osaamista työkokemuksen kautta. Puutarha-alan ammattitutkinto, viheralueiden rakentamisen osaamisla antaa valmiudet toimia työhön osallistuvan tiimin vetäjänä viherrakennus- sekä ylläpitotöissä.

Ajankohta ja kesto
Koulutus alkaa 1.10.2019 ja kestää noin 1,5 vuotta. Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Toteutus
Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena, sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutus painotttuu työpaikalla oppimiseen. Oppisopimuskoulutus on mainio vaihtoehto. Tämä edellyttää työsuhdetta alan työpaikassa koulutuksen ajaksi ja koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä tai yrittäjänä toimimista. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä opetuksella.

Tutkinto
Puutarha-alan ammattitutkinto, viheralueiden rakentamisen osaamisala, 150 osp

Pakolliset tutkinnon osa

Tiiminvetäjänä toimiminen, 30 osp
Kasvillisuusalueiden rakentaminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp

Viheralueiden kivirakenteiden rakentaminen, 30 osp
Viheralueiden puurakenteiden rakentaminen, 30 osp
Viheralueiden vesirakenteiden rakentaminen, 30 osp
Maanalaisten rakenteiden rakentaminen, 30 osp
Ulkovarustealueiden rakentaminen, 30 osp
Puutarha-alan yrittäjänä toimiminen, 30 osp
Työhön opastaminen, 30 osp

Ammatillinen tutkinnon osa perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10 - 30 osp

Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Koulutuspaikka
Kempeleen-Limingan yksikkö, Piriläntie 145, 90440 Kempele

Hinta
450 € (Alv 0%)

Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan ajalla 1.3.- 4.8.2019. Voit hakea koulutukseen tästä

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja
Ismo Lindroth
050 0285 340
ismo.lindroth@osao.fi

Opinto-ohjaaja
Marcella Puranen
040 3580 813
marcella.puranen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Valintaperusteet

  • Tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen
  • Haastattelu

Opiskelijavalinta
Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä. Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Valintatieto ilmoitetaan kirjallisesti hakuajan päätyttyä.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetan ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku