OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja (AT)

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja (AT)

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja (AT)

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto antaa sinulle osaamista toimia itsenäisesti sähkö- ja automaatioalan monipuolisissa ja vaativissa asennustehtävissä.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että sähköasentajalla on sähkö-turvallisuuslainsäädännössä sähköpätevyyteen 2 määritelty soveltuva koulutus ja automaatioasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 3 määritelty soveltuva koulutus.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Oppisopimus

+

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää työsuhdetta alan työpaikassa koulutuksen ajaksi ja koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä tai yrittäjänä toimimista. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä koulutuksella. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain. Voit suorittaa koko tutkinnon tai pelkästään tarvitsemiasi tutkinnon osia.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu hakijoille, joilla on soveltuva ammatillinen perustutkinto (esim sähkö- ja automaatioalan perustutkinto) tai vastaava osaaminen esim. työkokemus. Kielitaitotasosuositus B1.

Valittavilta opiskelijoilta edellytetään alan työpaikkaa, jossa tutkinto ja näytöt suoritetaan.

Ajankohta ja kesto
Koulutus alkaa alkaa seuraavan kerran tammikuussa 2020. Opiskelun alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka avulla tunnistetaan aiempi osaamisesi ja suunnitellaan tarvittavan osaamisen hankkiminen.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Lähiopetuksen määrä oppilaitoksella on keskimäärin 1 päivä viikossa koko koulutuksen aikana. Lähipäivä on maanantai tai torstai (sovitaan koulutuksen alussa). Tarkempi lähiopetuksen määrä riippuu jokaisen opiskelijan aikaisemmasta osaamista.

Tutkinnosta voi suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia.

Tutkinto

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu kaikille tutkinnon suorittajille pakollisesta tutkinnon osasta (30 osaamispistettä), tutkintonimikekohtaisista tutkinnon osista (45—70 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (50—75 osaamispistettä).

Tutkinnon perusteet (ePerusteet -palveluun) »

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, Kotkantie 2A, 90250 Oulu

Hinta
Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %). Kirjallisuus ja muut materiaalit arviolta 100-200€.

Hakeutuminen
Koulutukseen ei ole tällä hetkellä haku avoinna. Seuraava haku käynnistynee loppuvuodesta 2019. Seuraa www.osao.fi/koulutuskalenteri.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
koulutuspäällikkö Kaisa Varis p. 050 305 9627

Valintaperusteet

  • Tarve koulutuksella ja aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
  • Haastattelu.

Haastattelu ja valintapäätös
Hakijoihin otetaan yhteyttä hakuajan päättymisen jälkeen. Opiskelijavalinta suoritetaan haastattelun perusteella. Kielitaidon arviointi järjestetään erikseen tarvittaessa. Valintapäätöksestä lähetetään tieto kaikille hakijoille kirjeellä, opiskelijaksi valitut saavat tiedon myös tekstiviestillä.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku