OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Taideteollisuusalan ammattitutkinto, kultaseppä

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, kultaseppä

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, kultaseppä

Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan ammattitutkinnon, jonka tutkintonimike on kultaseppä. Kultaseppänä hallitset monipuolisesti alan valmistusmenetelmät sekä materiaalit. Koulutuksessa tutustut perinteisiin kultasepän työmenetelmien lisäksi tietokoneavusteiseen suunnitteluun ja valmistukseen. Kultaseppänä osaat valmistaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti laadukkaita jalokivikoruja sekä muita kultasepänalan tuotteita. Koulutuksessa on mahdollista valita sisältöjä kaivertajan tai hopeasepän ammattitutkinnosta.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu koru- tai jalometallialan artesaaneille sekä alan korkeakoulututkinnon suorittaneille. Voit hakea koulutukseen myös, mikäli olet hankkinut vastaavat tiedot ja taidot työelämässä.

Ajankohta ja kesto
Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2019. Koulutus kestää noin 1-2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Toteutusmuoto
Opinnot ovat monimuoto-opiskelua, joka sisältää lähiopetuksen lisäksi etätehtäviä sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Opinnot on mahdollistaa suorittaa kokonaan tai osittain oppisopimuksella omassa tai muussa alan yrityksessä. Lähiopetusta on viikottain 8-14 tuntia (1-2 työpäivää). Lähiopetus on pääosin päiväopetusta.

Tutkinto
Tutkintoon kuuluu 3 pakollista tutkinnon osaa, joiden laajuus on 100 osp.

Pakolliset tutkinnon osat
Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely (10 osp)
Kultasepänalan tuotteen valmistaminen (45 osp)
Kivenistutus (45 osp)

Valinnaisia tutkinnon osia tulee suorittaa 50 osp. Jokaisesta tutkinnon osasta tehdään näyttö alan yrityksessä, joka arvioidaan hyväksytty/hylätty arvosanoilla.

Tutkinnon perusteet (ePerusteet -palveluun) »

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Hinta
Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0%). Opiskelija hankkii itse harjoitus- ja asiakastöissä käytettävät materiaalit (jalometallit, jalokivet). Lisäksi opiskelijalla tulee olla henkilökohtaiset kultasepän peruskäsityökalut.

Hakeutuminen
Koulutukseen haku ei ole auki.

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä
Mauri Kuorilehto
p. 040 141 5205
mauri.kuorilehto@osao.fi

Valintaperusteet
Tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen

Opiskelijavalinta
Hakijat haastatellaan 3. - 5.12.2018 OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikössä, jalometallialan opetustiloissa. Valinnoista ilmoitetaan 7.12.2018 mennessä sähköpostitse.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku