OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Talotekniikan ammattitutkinto, kylmäasennuksen osaamisala

Talotekniikan ammattitutkinto, kylmäasennuksen osaamisala

Talotekniikan ammattitutkinto, kylmäasennuksen osaamisala

Kylmäasentajana olet kylmäasennuksen ja huollon ammattilainen. Pystyt asentamaan ja huoltamaan kaikki kylmälaitteet ja -laitokset koosta ja kylmäaineesta riippumatta. Osaat käyttää ammattitaitoasi perehdyttääksesi kokemattomampia kylmäasentajia eri työtehtäviin. Talotekniikan ammattitutkinnon kylmäasennuksen osaamisalan suorittaminen antaa sinulle pätevyyden toimia kylmäyrityksen vastuuhenkilönä sekä pätevyyden kaikkiin kylmäalan asennus- ja huoltotöihin.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Oppisopimus

+

Oppisopimus sopii nuorelle ja aikuiselle, joka haluaa opiskella ammatin työn yhteydessä, syventää ja päivittää oman alansa osaamista, vaihtaa alaa tai ammattia. Oppisopimuskoulutus edellyttää työsuhdetta alan työpaikassa koulutuksen ajaksi
ja koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä tai itsenäisenä yrittäjänä toimimista. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä opetuksella.

Kohderyhmä
Kylmäalan asentajat, sähköasentajat, talotekniikka-alan tutkinnon suorittaneet, sekä putkiasentajat, jotka haluavat syventää ja laajentaa ammattiosaamistaan tai jotka haluavat hankkia osaamisestaan virallisen tutkinnon.

Toteutus
Oppisopimuskoulutus toteutetaan pääosin työpaikalla ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Osallistuminen edellyttää työ- tai virkasuhdetta tai yrittäjänä toimimista opiskeluaikana tutkinnon tavoitteiden mukaisissa työtehtävissä.

Tietopuolisen lähiopetuksen määrä sovitaan opiskelijakohtaisesti. Opiskeluun kuuluu itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä ja tarvittaessa työhön liittyvää työkiertoa toisessa työpisteessä.

Tutkinto
Oppisopimuskoulutuksessa opiskellaan näyttötutkintoperusteisesti. Opiskelija näyttää osaamisensa aidoissa työelämätilanteissa saadakseen tutkintotodistuksen. Tutkinto suoritetaan yleensä vaiheittain koulutusaikana.

Kylmäasentajan ammattitutkinto muodostuu valtakunnallisten perusteiden mukaisesti pakollisista ja valinnaisesta osasta.

Pakolliset tutkinnon osat ovat

  • Kylmäaineiden käsittely
  • Kylmälaitoksen sähköasennus, -huolto ja -vikojen korjaus
  • Kovajuottaminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi, ovat

  • Kaupan kylmälaitteiden asennus ja huolto
  • Ilmastoinnin jäähdytyslaitteiden ja suurien lämpöpumppujen asennus ja huolto
  • Liikkuvan kaluston kylmälaitteiden asennus ja huolto
  • Teollisten kylmälaitteiden asennus ja huolto
  • Hiilidioksidikylmälaittoksen asennus ja huolto

Tutkinnon perusteet »

Oppisopimuskoulutuksen kesto
Oppisopimuksen kesto määritellään henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti. Voit aloittaa oppisopimuskoulutuksen, kun siitä on sovittu ensin työnantajan ja Oppisopimusyksikön kanssa.

Opintososiaaliset edut
Työssäoloajalta opiskelija saa työ- virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa tietopuolisen opetuksen ajalta, opiskelijalle maksetaan opintososiaalisia etuuksia.

Tietopuolinen opetus ja tutkintotilaisuudet
AEL, Oulun toimipiste, Haaransuontie 8, 90240 Oulu

Hinta
Opiskelu oppilaitoksessa on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta.

Oppisopimuskoulutuksen aloittaminen
Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa.

OSAOn Oppisopimusyksiköstä saat tarvittavat tiedot ja ohjeet aloitusta varten.

Hakeutuminen ja lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta
Juha Aliranta, p. 050 5909 680, juha.aliranta@osao.fi

Lisätietoja koulutussisällöistä
AEL, Hanna Ollila, p. 044 722 4766, hanna.ollila@ael.fi

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku