OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Terveysalan ammattitutkinto, kipsiteknikko

Terveysalan ammattitutkinto, kipsiteknikko

Immobilisaatiohoitotyön osaamisala, kipsiteknikko

Terveysalan ammattitutkinto, kipsiteknikko

Immobilisaatiohoitotyön (kipsauksen) osaajia tarvitaan alan työpaikoille. Osaamisen hankit suorittamalla terveysalan ammattitutkinnon. Kipsiteknikkona toteutat immobilisaatiohoitotyötä julkisella tai yksityisellä sektorilla ja osaat toteuttaa itsenäisesti erilaisia tuentoja ja ohjata asiakasta.  Työskentelet sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä esimerkiksi päivystyspoliklinikalla tai terveyskeskuksen vastaanotolla. Voit myös toimia ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluja eri organisaatioille.

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

 Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Terveysalan ammattitutkinnon immobilisaatiohoitotyön osaamisalan (tutkintonimike kipsiteknikko) suorittaminen edellyttää sinulta sellaista vaativaa terveysalan osaamista, jota on käytännössä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöillä. Sinulla tulee olla suoritettuna vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen perustutkinto tai hankittuna vastaava osaaminen työkokemuksen ja koulutusten kautta. Terveysalan ammattitutkinto ei ole ns. alalle tulotutkinto eikä anna sellaisenaan osaamista esim. lääkehoidon toteuttamiseen.

Voit hakeutua koulutukseen jos olet sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja työskentelet työpaikassa, jossa on tarvetta ja mahdollista hankkia immobilisaatiohoitotyön (kipsausalan) osaamista.

Kipsiteknikko on osaamisalakohtainen tutkintonimike terveysalan ammattitutkinnossa ja laajentaa osaamistasi ja varmistaa työllistymisesi alan työtehtäviin. 

Ajankohta ja kesto
Koulutuksen lähipäivät järjestetään ajalla 13.9.2019-31.5.2020. Tutkinnon suorittamisen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Pääsääntöisesti tutkinnon suorittamisaika on noin 1-1,5 vuotta. Koulutus etenee tutkinnon osittain. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Lähiopiskelua on noin 2-3 päivää kuukaudessa (myös lauantaisin). Koulutuksessa on opettajana myös immobilisaatiohoitotyön asiantuntijoita alan työpaikoilta.

Toteutus
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aikaisempi osaaminen tunnustetaan. Koulutuksen aikana hankitaan vain tutkinnon vaatima puuttuva osaaminen ja osoitetaan näytöillä siltä osin, kuin sitä ei ole aiemmin arvioitu ja todennettu.

Opiskeluun kuuluu lähipäiviä Kontinkankaan yksikössä (mm. kipsauksen työpajoja), itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä ja mahdollisesti työhön liittyvää työkiertoa toisessa työpisteessä. 

Oppisopimuskoulutus
Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä.

Oppisopimuskouluksesta lisätietoa antaa
Mirva Saastamoinen, p. 050 5937 076, mirva.saastamoinen@osao.fi

Tutkinto
Terveysalan ammattitutkinto, immobilisaatiohoitotyön osaamisala (kipsiteknikko) muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat (yht. 135 osaamispistettä)

Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla, 45 osp
Immobilisaatiohoitotyön toteuttaminen, 90 osp,
Valinnainen tutkinnon osa (yht.15 osp;valitaan yksi oppilaitoksen tarjonnan mukaan)

Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen, 15 osp
Haavojen hoitaminen, 15 osp
Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 15 osp
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 15 osp
Jokaisessa tutkinnon osassa ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä.
Lisätietoa tutkinnosta saat tutkinnonperusteista.

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH:n määräys, voimassa 1.6.2018 alkaen)

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antaa:
Anne-Maria Törmä. p. 040 1415471, anne-maria.torma@osao.fi

Hakeutuminen
Koulutukseen on jatkuva haku 30.9.2019 saakka. Voit hakea koulutukseen tämän linkin kautta (Koulutuskalenteri.)

Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään  hakuajan päättymisen jälkeen. Haastattelut järjestetään 20.-21.8.2019. Valintapäätös tehdään 22.8.2019. Valinnasta ilmoitetaan valituille ja varasijalla oleville heti valintapäätöksen jälkeen sähköpostilla. Kirjallinen päätös lähetetän kaikille koulutukseen hakeneille.

Lisätietoja hakeutumisesta antaa
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hinta
Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %)

Valintaperusteet

  • Tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen
  • Haastattelu (Mahdollinen kielitaidon arviointi haastattelun yhteydessä)
  • Sosiaali- ja terveysalalla vaadittava terveys ja toimintakyky. Terveydentilavaatimukset »

Koulutuspaikka
Oulun seudun ammattiopisto, Kontinkankaan yksikkö

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta 30.8.2019 mennessä. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetan ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku