OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Tuotantotekniikan ammattitutkinto, koneistuksen osaamisala

Tuotantotekniikan ammattitutkinto, koneistuksen osaamisala

Tuotantotekniikan ammattitutkinto, koneistuksen osaamisala

Tuotantotekniikan ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia taloudellisesti ja laatutavoitteiden mukaisesti tuotannossa. Osaat toimia vastuullisesti ja turvallisesti huolehtien työssäsi työsuojelusta, työhyvinvoinnista ja ympäristönsuojelusta sekä noudatat työelämän toimintatapoja, ohjeita ja alan standardeja. Sinulla on hyvä kokonaisnäkemys osaamisalasi valmistusproseseissa. Osaat käyttää työssäsi vaadittavia koneita, laitteita ja materiaaleja sekä automaation ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Osaat arvioida ja kehittää omaa toimintaasi sekä opastaa työympäristöäsi toimintatavoissa ja tehtävissä. Koneistuksen osaamisalan suorittaneena osaat työskennellä itsenäisesti koneistusalan valmistustehtävissä. Osaat ohjelmoida ja valmistaa CNC-koneille tarkkoja ja monipuolisia konepajapiirustusten mukaisia kappaleita hyödyntäen 3D CAM -ohjelmistoa.

Koneistuksen osaamisalan suorittaneena voit toimia CNC-koneistajana, valumallinvalmistajana tai työvälinevalmistajana konepajaympäristössä. Valinnoistasi riippuen tutkinnon suoritettuasi voit toimia myös tuotannon kehitysprojektissa, teollisuuden hankintatoiminnassa, työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittämistehtävissä tai robotiikan hyödyntämistehtävissä.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille sekä alalla jo toimiville. Lisäksi heillä tulee olla koneistusalan peruskoulutus tai vastaavat tiedot ja taidot. Koulutukseen otetaan 10 opiskelijaa.

Ajankohta ja kesto
Koulutus alkaa alkaa seuraavan kerran syyskuussa 2020. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Koulutuksen kestoon vaikuttaa tutkinnon henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena joka sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tarkempi lähioopetuksen määrä riippuu jokaisen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta.

Tutkinto
Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta osasta ja kahdesta valinnaisesta osasta, yhteensä 150 osp. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa.

Pakollisen tutkinnon osat

  • Tuotantotekniikan toiminta ja valmistuksen suunnittelu, 30 osp.
  • 3D CAM -ohjelmointi ja CNC-valmistus, 60 osp.

Valinnaiset tutkinnon osat yhteensä 60 osp.

Tutkinnon perusteet

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Hinta
Opiskelijamaksu 250 € (alv 0%).

Lisäksi opiskeluun liittyvä kirjallisuus ja työkalut 100-200 € sekä omat työasut ja turvakengät n. 200 €.

Hakeutuminen
Seuraava haku käynnistyy keväällä 2020. Seuraa www.osao.fi/koulutuskalenteri

Lisätietoja hakeutumisesta antaa
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antaa
koulutuspäällikkö Esa Lahtela
p. 050 570 8759, esa.lahtela@osao.fi

Valintaperusteet

  • Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus, työkokemus ja harrastuneisuus)
  • Opiskelu- ja työkentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot sekä tavoitteellisuus)

Soveltuvuuskoe/ -haastattelu
Opiskelijavalinta suoritetaan haastattelun perusteella.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä tekstiviestillä/kirjeellä. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku