OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinnon (entinen vartijan ammattitutkinto) suorittanut voi toimia turvallisuusalan elinkeinon harjoittajan tai elinkeinoelämän palveluksessa esim. vartijana, receptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, arvokuljettajana, turvatarkastajana, vartijapalomiehenä tai esimiehenä.

Ammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat ovat vartijan koulutus sekä pelastustoiminta. Valinnaisia tutkinnon osia ovat mm. toiminta eri vartiointimuodoissa, teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö, tilannehallinta sekä järjestyksenvalvonta.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Turvallisuusalan työstä kiinnostuneet ja alalle aikovat tai jo alalla työskentelevät.
Vartijakoulutuksen jo aiemmin suorittaneet voivat hakea jatkuvalla haulla ja heidän osaltaan katsotaan seuraava sopiva tutkinnon osa, josta suorittamisen voi aloittaa. Muutoin suorittaminen aloitetaan vartijakoulutuksen kautta.

Ajankohta ja kesto
Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittaminen alkaa vartijan koulutuksella 25 osp/120 h. Vartijakoulutus alkaa elo-syyskuussa, tarkka ajankohta selviää kesäkuun alussa 2019. Ne, jotka ovat suorittaneet vartijan koulutuksen jo aiemmin, voivat olla yhteydessä oppilaitokseen ja jatkaa joustavasti ammattitutkinnon suorittamisella vartijakoulutuksen jatkoksi. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi.

Niille, jotka haluavat suorittaa pelkän vartijakoulutuksen (25 osp/120 h), joka oikeuttaa viiden vuoden vartijakorttiin, eikä johda ammattitutkintoon, alkaa oma haku syksyllä 2019. Seuraa OSAO:n koulutuskalenteria.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopiskelua ja itsenäistä opiskelua. Osaaminen osoitetaan näytössä.

Opintojen alussa suorittajalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), missä määritetään, mitä tutkinnon osia hän tulee suorittamaan. Jokaista tutkinnon osaa kohden järjestetään keskimäärin viisi valmistavan koulutuksen lähipäivää, joiden lisäksi on itsenäistä opiskelua.

Oppisopimuskoulutus
Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä.

Hakeminen 
Koulutukseen on jatkuva haku. Voit hakea koulutukseen tästä linkistä (koulutuskalenteri).

Tutkinnon muodostuminen
Tutkinnon laajuus on 150 osp
Pakolliset tutkinnon osat

  • Vartijan koulutus, 25 osp
  • Pelastustoiminta, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat. Valitaan 100 osp

  • Toiminta eri vartiointimuodoissa, 25 osp
  • Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö, 25 osp
  • Tilannehallinta, 25 osp
  • Järjestyksenvalvonta, 25 osp
  • Kaupan turvallisuustoiminta, 25 osp

Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Koulutuspaikka
Kempeleen-Limingan yksikkö, Iivarinpolku 2, 91900 Liminka

Hinta
250 € (alv 0%) 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Ville Meriläinen
p. 044 703 7724
ville.merilainen@osao.fi

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta
koulutuspäällikkö Anu Ahola
p. 050 433 2871
anu.ahola@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Valintaperusteet

Kielitaidon arviointi
Kielitaidon arviointi järjestetään joko haastattelun yhteydessä tai erikseen. Kielitaidon tulee olla B2.2.

Opiskelijavalinta
Hakijoihin ollaan yhteydessä viikoittain ja heidän kanssaan sovitaan haastatteluajankohdasta. Valintapäätös tehdään haastattelun ja mahdollisen kielitaidon testauksen jälkeen. Valintatieto valituille lähetetään sähköpostilla/kirjepostina.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku