OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Oppisopimus / Miten löytää työpaikka?

Miten löytää työpaikka?

Oppisopimusta varten tarvitaan aina työpaikka, joka oppisopimusopiskelijan tulee löytää itse. Työpaikan löytäminen voi olla haastavaa, mutta löydät sen varmasti olemalla aktiivinen.

Mieti myös, voisiko jokin mahdollisista aikaisemmista harjoittelu-, kesä- tai TET-työpaikoistasi tarjota mahdollisuuden oppisopimusopiskeluun.

Kaikki työnantajat eivät erikseen ilmoita vapaista työpaikoista. Ota siis rohkeasti yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin ja kerro halukkuudestasi tehdä töitä sekä suorittaa tutkinto tai sen osa oppisopimuksella.

Älä luovuta, vaikka et saisikaan ensimmäisestä tai toisesta työpaikasta myöntävää vastausta tai pääsisi haastatteluun. Sitkeys kannattaa! Moni oppisopimusopiskelija jatkaa samassa työpaikassa tutkinnon suorittamisen jälkeen.


Vinkkejä työnhakuun


Mieti mikä ammatti kiinnostaa sinua ja missä olisit hyvä. Kun oma ala on löytynyt, ryhdy tuumasta toimeen. Soita, laita sähköpostia, käy paikan päällä. Jos oman alan löytyminen mietityttää, testaa mille alalle sopisit ja mikä olisi juuri sinulle hyvä ammatti.

Ammattinetti
Avo-ammatinvalintaohjelma
Ammatillisen koulutuksen tutkintojen perusteet
Ammatillisen aikuiskoulutuksen perusteet

Päivitetty: 23.02.2018 klo 14:52