OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Á la carte -ruoanvalmistus -tutkinnon osa 30 osp

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Á la carte -ruoanvalmistus -tutkinnon osa 30 osp

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Á la carte -ruoanvalmistus -tutkinnon osa 30 osp

Lisätietoja

Esa Koppelo
050-3410625
esa.koppelo@osao.fi

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla monipuolisissa à la carte -ruokaravintolan ruoanvalmistuksen työtehtävissä yhteistyössä muun henkilöstön kanssa. Hän esivalmistaa, valmistaa ja laittaa esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia (alku-, pää- ja jälkiruokia sekä ateriakokonaisuuksia) annoskorttia käyttäen ja gastronomian periaatteita hyödyntäen.

Kohderyhmä
Alanvaihtajat ja osaamistaan laajentavat työnhakijat. Koulutus toteutetaan aktiivimallin mukaisena lyhytkestoisena koulutuksena, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus edellytysten täyttyessä opiskella työttömyysetuudella. Pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulu.

Ajankohta

3.10.2019 - 30.3.2020

Koulutuksen toteutus
Opiskelu on päätoimista. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Opiskelu sisältää lähiopetusta, käytännön harjoittelua oppilaitoksessa sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koulutus järjestetään henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Koulutuksen tavoite
Á la carte -ruoanvalmistus -tutkinnon osan suorittanut opiskelija osaa:

  • aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
  • esivalmistaa ja valmistaa ruokaravintolan à la carte -listan ruokia, lisäkkeitä ja jälkiruokia annoskorttien ja asiakkaiden tilausten mukaan
  • toimia liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukaisessa asiakaspalvelussa
  • valmistautua vuoronvaihtoon ja seuraavaan työpäivään
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Lisää tutkinnon osasta ePerusteissa.

Koulutuspaikka
OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2C, 90250 Oulu ja Opetusravintola Hilikku.

Hinta ja opiskeluun liittyvät hankinnat
Koulutus on maksutonta. Opiskelija hankkii itselleen työvaatteet ja työkengät, joiden hinta on noin 160 €.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan ajalla 3.5.- 31.8.2019 tästä (koulutuskalenteri).

Opiskelijavalinta
Hakijoihin otetaan yhteyttä hakuajan päättymisen jälkeen. Opiskelijavalintaperusteena on tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen (kielitaidon arviointi on tarvittaessa erikseen). Opiskelijavalintapäätös tehdään 3.9.2019 ja päätöksestä tiedotetaan hakijoita sähköpostitse.

Lisätietoja hakeutumiseen liittyen
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku