OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Tilasiemennyskoulutus

Tilasiemennyskoulutus

Tilasiemennyskoulutus

Lisätietoja

OSAO Muhoksen yksikkö
Ilkka Mehtälä
p. 040 141 5156
ilkka.mehtala@osao.fi

Koulutuksen tavoite
Nautojen tilasiemennyskoulutus järjestetään yhteistyössä osuuskunta Faban kanssa. Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opintoina sekä ohjattuina käytännön harjoitteluina opiskelijan omalla tilalla tai työpaikalla. Lähiopetusta järjestetään 15.-16.10.2019. Lähiopetuksessa kouluttajina toimivat Faban eläinlääkäri ja tuotepäällikkö. Lähiopetuksen lisäksi on 5 x 3h seminologin ohjauskäyntiä omalla tilalla tai työpaikalla. 
Tutkinnossa tarvittavan osaamisen hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi työkokemuksen, koulutuksien tai harrastusten avulla hankittu osaaminen.

Koulutuksen sisältö
Tilasiemennyskoulutus on tutkinnon osa Maatalousalan ammattitutkinnosta. Nautojen tilasiemennyskoulutus antaa tilasiemennykseen tarvittavat tiedot ja taidot mm. kiimantarkkailua, siemennyskelpoisuuden ja hedelmällisyyden määritys, siemenen hankinta, käsittely ja varastointi, siementäminen, tietojen tallennus, siemennysvälineiden puhdistus, huolto ja ylläpito. Koulutuksen lopuksi suoritetaan tutkinnon osan näyttö. Hyväksytty näyttö antaa eläinsuojelulain edellyttämän kelpoisuuden nautojen keinosiementämiseen omalla tilalla tai tilalla, johon henkilö on palvelussuhteessa.

Tutkinnonperusteet (linkki e-perusteisiin)

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu lypsy- tai emolehmätilojen yrittäjille ja tilojen karjanhoitajille. Osallistujilla tulee olla alan työkokemusta ja maatalousalan peruskoulutus on suotavaa.

Valintaperusteet
Koulutus aloitetaan, mikäli opiskelijoita on vähintään 10. Mikäli koulutukseen ei hakeudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Koulutuksen hinta
Koulutuksen hinta on 1400 € (alv 0%).

Lisätietoja
Koulutuksesta lisätietoja antaa Ilkka Mehtälä p. 040 141 5156
ilkka.mehtala@osao.fi

Hakeutuminen koulutukseen
Koulutukseen hakeutuminen on ajalla 30.4.-30.8.2019 tästä -> Koulutuskalenteri. HUOM! Linkistä avautuu koulutuskalenterissa ponnahdusikkuna, jonka voit sulkea. Pääset etenemään hakemisessa klikkaamalla ostoskoria, joka näkyy oikeassa yläkulmassa.

Pääsykoe/haastattelu
Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse/puhelimitse.

Peruutusehto
Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku