OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Valmentava koulutus - Valma

Valmentava koulutus - Valma

Valmentava koulutus - Valma

Lisätietoja

OSAO Ovi -hakijapalvelu
Hallituskatu 12
p. 040 826 6060
ovi@osao.fi

Oulu
Annu Kuusijärvi
p. 040 541 5134
annu.kuusijarvi@osao.fi

Pudasjärvi
Anna Kuosmanen
p. 050 598 8068
anna.kuosmanen@osao.fi

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (Valma) on tarkoitettu niille, joilla on halu päästä ammatilliseen koulutukseen tai joilla on tähtäimessä oppisopimuskoulutus. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää enintään yhden vuoden. 30 osaamispistettä suoritettuasi saat 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat hakeutua myös aikuiset ja maahanmuuttajataustaiset henkilöt, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen koulutukseen siirtymiseksi. Erityisestä syystä voidaan ottaa tutkinnon jo suorittanut, jos valmentavan koulutuksen suorittaminen on jatko-opintovalmiuksien hankkimiseksi perusteltua.

Koulutuspaikat
Järjestämme valmentavaa koulutusta yksiköidemme yhteistoimintana Kontinkankaan ja Pudasjärven yksiköissä.

Koulutuksen sisältö
Valmentavan koulutuksen alkaessa saat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman ja suunnittelet sen myötä koulutuksen sisältöjä henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Saat ammatinvalinta- ja uraohjausta, mahdollisuuden tutustua eri aloilla, perustietojen ja -taitojen kertausta ja apua arjen- ja elämänhallintaan. Koulutuksessa perehdymme mm. työelämässä tarvittaviin taitoihin ja tutustutaan työelämään oikeilla työpaikoilla.

Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen -kokonaisuus sisältää tarpeen mukaan esimerkiksi suomen kielen opintoja (tavoitteena B1-kielitaitotaso).

Tarvittaessa opiskelija voi korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Opiskelijana sinun on mahdollista siirtyä tutkintoon johtaviin opintoihin joko koulutussopimukseen perustuvaan koulutukseen tai oppisopimuskoulutukseen kesken VALMA-vuoden. VALMA-koulutuksessa on mahdollista rakentaa hyvin yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja.

Hakeminen

Syksyllä alkavaan Valma -koulutukseen on haku ajalla 21.5.-23.7.2019 Opintopolussa www.opintopolku.fi.

Varsinaisia pääsykokeita ei ole, mutta kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa.

Valma -esite.


Koulutus opintopolussa »

Maahanmuuttajataustaiselta hakijalta varmistetaan riittävä kielitaito haastattelussa ja hakijan esittämällä todistuksella.

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku