Isompi tarjoaa enemmän

Isompi tarjoaa enemmän

Ohjaava hieroja Jaana Isokosken työpaikka vaihtui OAKK:sta Osekkiin vuoden alussa. Hierojakoulutus ja –palvelut jatkavat tutuissa Uudenkadun tiloissa OSAOn toimintana.

Vuodenvaihteessa OAKK:n koulutustoiminta siirtyi OSAOon. Näkyykö siirtyminen opiskelijan arjessa? OAKK:n entinen rehtori Sanna Matikainen kertoo, mitä uutta Uusi OSAO opiskelijoille tarjoaa.

– Koulutustarjontamme on laajentunut. Vaihtoehtoja on kaikenikäisille ja erilaisiin elämän- tai työtilanteisiin. Meille voi tulla jo siinä vaiheessa, kun vasta miettii, mille alalle suuntaisi; suorittamaan ensimmäistä ammatillista tutkintoa, täydentämään osaamista tai vaihtamaan kokonaan uudelle uralle. Koulutusvalikoima ja kouluttajien asiantuntemus ovat todella laajaa, mikä mahdollistaa erilaisten koulutuskokonaisuuksien räätälöinnin opiskelijan tai työelämän yksilöllisiin tarpeisiin sopivaksi.

– Olemme vahvoja myös tutkintoja edeltävän koulutuksen tuottajina: esimerkiksi uravalmennuksen, VALMA-koulutuksen tai kotoutumiskoulutuksen kautta voimme rakentaa opiskelijoillemme hienoja polkuja työelämään tai jatko-opintoihin.

Yhteiset oppimisympäristöt

– Oppimisympäristöjä on aiempaa enemmän, ja ne ovat monipuolisempia. Pystymme miettimään uusia opetusratkaisuja. Esimerkiksi metallialan kipinäntyöstömahdollisuus oli aiemmin vain OAKK:ssa, mutta nyt opiskelu on mahdollista myös entisille osaolaisille. Maantieteellisesti laajemmalla alueella toimiminen lyhentää joidenkin opiskelijoiden koulumatkoja.

Lähtökohtana yksilön osaaminen

Aikuiskoulutus eriytettiin aikanaan nuorisoasteen koulutuksesta, koska aikuisilla oli tarve erilaisiin opiskelumenetelmiin ja opintoaikojen kestoon kuin nuorilla. Reformin myötä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman lähtökohtana ei ole opiskelijan ikä, vaan yksilön osaaminen. Uusi OSAO tarjoaa tämän mahdollisuuden oululaisille opiskelijoille samaan aikaan kuin ammatillisen koulutuksen reformi astuu voimaan.

Tutustu Uuteen OSAOon »

Teksti: Heli Perkkiö
Kuva: Jouni Ylisuutari